08-10-2020

Klaar voor het echte (thuis)werk!

Aangenaam, ik ben Tessa van Asten. Sinds juli afgestudeerd Socioloog en nu twee maanden junior adviseur bij Nautus. Van het Utrechtse studentenleven en een baantje in het ziekenhuis naar mijn eerste echte baan ‘op niveau’. Spannend? Dat zeker, maar ik had me geen leuker en uitdagender werk kunnen wensen.

1 augustus 2020
Terwijl de wereld in de ban is van de Coronapandemie begon ik op deze datum aan mijn avontuur als junior adviseur bij Nautus. Nu, twee maanden later, moet ik veel van mijn collega’s nog steeds in levende lijven ontmoeten. Desalniettemin voelde ik me al snel thuis. Nautus gaf mij vanaf het begin het gevoel er alle vertrouwen in te hebben.

Mijn eerste opdrachten
Met dit gevoel startte ik mijn opdrachten bij de gemeente Nieuwegein en gemeente Enschede. Dat klinkt als een flinke reis, maar niets is minder waar. In Nieuwegein ben ik als beleidsadviseur armoede en schulden betrokken bij de transformatie van het schuldenbeleid. Ik focus me op de vraag hoe we jongeren en werkende armen beter kunnen bereiken en ondersteunen. Voor gemeente Enschede ben ik betrokken bij een Project StartUp onderzoek naar basisbanen. Deze combinatie van advies en onderzoek bevalt me zeer goed.

Werken in het washok
Nadat ik het washok in het appartementje van mijn vriend en mij in Utrecht had omgebouwd tot kantoor, is dit mijn vaste werkplek geworden. Tuurlijk, het scheelt reistijd, je kan tussendoor de was doen en je hebt je eigen koffie binnen handbereik, maar ideaal voor het starten bij een nieuwe baan is het niet. Ik kijk, net als veel anderen, uit naar het moment waarop ik weer kan proosten met collega’s zonder scherm ertussen.

Een goed begin is het halve werk
De eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen. Mijn eerste dag begon ik, lichtelijk zenuwachtig, gelijk aan een uitdagende opdracht. Onderhand weet ik al aardig mijn weg te vinden. Niet alleen binnen mijn opdrachten, maar ook daarbuiten krijg ik de kans mijn kennis over verschillende onderwerpen snel te ontwikkelen. Onder het motto “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” ben ik vol in het diepe gesprongen. Wat blijkt? Ik kan het niet alleen, ik krijg er nog energie van ook!

Meer weten van Tessa?

Stuur haar een berichtje en maak een afspraak!

Mail Tessa