12-12-2022

Leren, sparren en … verder ontwikkelen!

Na je studie ben je klaar om te werken… toch? Met een papiertje in je achterzak kun je de wereld aan! Zelf was ik hier niet volledig van overtuigd. Wat weet ik nou? Wat heb ik geleerd? Is het wel voldoende? Kan ik wel wat bijdragen? Geen gekke gedachtes als je jaren hebt gestudeerd en maar amper praktijkervaring hebt opgedaan. De verleiding was er zeker om er gewoon nog een master achteraan te plakken. Maar wat dan? Is dat niet alleen maar uitstel van executie? Uiteindelijk moet je ergens beginnen. En ik ben heel blij dat dat bij Nautus is!

Met veel vaart door de sollicitatieprocedure
Eigenlijk is het allemaal heel snel gegaan. Na mijn studie solliciteerde ik bij een paar bedrijven binnen het sociale domein. Maar Nautus viel echt op en stiekem (maar niet al te stiekem) was al mijn hoop hierop gevestigd. Ik liep weg na het sollicitatiegesprek met een goed gevoel. Dit is wat ik wilde! Dezelfde week nog werd ik gebeld. “Kunnen we volgende week een arbeidsvoorwaardengesprek inplannen?” Door het dolle heen tekende ik op vrijdag 14 oktober mijn contract en begon ik die maandag al aan mijn nieuwe baan bij Nautus.

Vanuit een brede blik naar het sociale domein
Ik neem jullie mee in mijn studententijd. Eigenlijk vind ik alles leuk, wat zowel een verrijking is als een probleem. Eén studie kiezen viel dan ook niet mee. Om het zo breed mogelijk te houden heb ik de studie University College: Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit van Tilburg gevolgd. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat mijn interesses vooral in het sociale domein lagen. Ik koos hierna voor de master Sociology Contemporary Social Problems aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb me tijdens mijn studie vooral verdiept in onderwerpen rondom migratie, inclusiviteit, integratie en hulpverlening.

Een match tussen mijn opleiding en eerste opdracht
Mijn opleidingen sluiten goed aan op mijn eerste opdracht bij Nautus: beleidsmedewerker inburgering bij de gemeente Steenwijkerland. Hoewel ik even moest wennen aan het hoge tempo dat mijn collega met zich meebracht, ben ik mijn weg aan het vinden in de opdracht en vooral veel ervaring aan het opdoen. Waar ik kan probeer ik mijn collega’s te helpen bij hun opdrachten, totdat ik er zelf nog een opdracht bij heb. Dit geeft me de ruimte om de Nautus werkwijze verder te leren kennen.

In een hecht team werken aan mijn ontwikkeling
Ik ben altijd al een teamplayer geweest. Teamsporten liggen mij het beste. Samenwerken doe ik graag! Bij Nautus werk je vaak samen met je collega’s op opdrachten. Dit geeft mij de ruimte om sturing te krijgen en van anderen te leren. Het kan cliché klinken, maar ik ben ontvangen in een warm bad. Geen enkele vraag is gek en iedereen is bereid je te helpen. Naast dat iedereen bezig is met zijn eigen opdracht, zijn we op de Nautus-vrijdag vooral bezig met elkaars ontwikkeling.

Elkaar aanvullen. Elkaar versterken. Elkaar helpen. En elkaar beter maken. Dat is wat ik nodig heb om te groeien als adviseur en dat heb ik gevonden bij Nautus!

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Lieke.

Mail Lieke