Rond 8.00 stap ik...

in de trein van Utrecht naar Nijmegen. In de drukke trein zoek ik snel een plekje en klap ik mijn laptop open. Ik maak vast een start met het doorlezen van de landelijke plannen die onlangs zijn gepubliceerd. Ook kijk ik al even in mijn agenda wat er vandaag op de planning staat en bereid ik de overleggen voor.
In Nijmegen aangekomen loop ik richting het stadhuis. Zo pak ik gelijk vast wat beweging en frisse lucht. Daar aangekomen sluit ik aan in de rij voor de lekkere koffie op de 1e verdieping en daarna installeer ik me en werk ik mijn mailbox bij. Om 10.00 uur staat het wekelijkse overleg met de wethouder gepland. Daar ga ik langs om het kennismakingsgesprek dat deze week met de Seniorenraad gepland staat voor te bereiden. We bespreken welke vragen zij hebben ingestuurd, wat de recente ontwikkelingen zijn en wat voor ons als gemeente belangrijk is. Daarna ga ik snel door naar het teamoverleg waarbij de verschillende beleidsterreinen rondom Welzijn samenkomen. Deze overleggen vind ik zelf altijd leuk en nuttig, omdat het goed is om te horen waar andere collega’s mee bezig zijn en welke opgaven we samen kunnen aanpakken.
In de middag stap ik op de fiets richting een zorgaanbieder in de stad voor een gesprek. Voor mij is het goed om van hen te horen waar ze mee bezig zijn, waar ze blij mee zijn en waar ze tegenaan lopen. Andersom willen ze dat natuurlijk ook vanuit de gemeente horen. Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe zij aankijken tegen de maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt. Altijd goed om nieuwe inzichten vanuit een andere invalshoek te krijgen. Een kennismaking als dit geeft mij altijd veel energie, omdat het voor mij het soms abstractere beleid meer beeld en kleur geeft. Hierdoor kom ik dichter bij de praktijk en kan ik met eigen ogen het resultaat van beleid in de praktijk zien. Heel waardevol!
De rest van de middag besteed ik aan het verwerken nieuwe subsidieaanvragen. Deze lees ik door en noteer alvast wat vragen voor het kennismakingsgesprek. Daarna is het tijd om weer richting het station te gaan en de trein naar Utrecht te pakken. Tijdens de reis heb ik nog wat tijd om de informatie van de dag te verwerken en wat laatste mails uit te sturen, die door de volle dag zijn blijven liggen. Een lekker dagje voor mijn opdracht in Nijmegen. Morgen schakel ik weer over naar mijn opdracht in Almelo!

Een vraag voor Bente? Mail naar: Mail Bente.