Hoe laat gaat mijn trein?

Mijn dag begint op de fiets. Op naar Utrecht Centraal. De gemeente waar ik mijn nieuwe opdracht start, heeft gelukkig een Intercity Station. Dat maakt die reistijd goed te doen. Vanuit de trein kan ik rustig aan mijn dag beginnen. Mijn mailbox is bomvol en daar heb ik nu mooi de tijd voor.
Aangekomen bij het gemeentehuis beginnen de overleggen van die dag. Samen de maatschappelijk partners van de gemeente werken we aan een passend inburgeringsstelsel. Elke organisatie speelt daarin zijn eigen rol: De taalschool geeft het inburgeringsonderwijs, de vluchtelingenorganisatie begeleidt de statushouder en wij als gemeente voeren de regie op het geheel. Aan mij de taak om alle losse onderdelen samen te laten werken tot een lopend geheel. Complex, maar ook uitdagend!
Naast overleggen met de maatschappelijk partners, stem ik ook intensief af met de wethouder. Samen met haar zorg ik ervoor dat de doelstellingen uit het collegeprogramma verwerkt worden in het inburgeringsbeleid. Ik vind het leuk om op bestuurlijk niveau mee te mogen denken en te adviseren.
Tussen de fysieke overleggen door, heb ik ook nog digitale vergaderingen voor mijn andere opdracht. In die opdracht begeleid ik een team beleidsadviseurs hoe ze hun samenwerking kunnen verbeteren. Een totaal andere klus dus! Gelukkig hoef ik beide klussen niet alleen te doen. Samen met twee andere Nauturianen zorgen we dat beide klussen goed verlopen.
Rond half drie zitten de overleggen er voor mij op. Ook op de terugweg kan ik goed in de trein werken. Zo probeer ik mijn tijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Over twee weken moet ik een Raadinformatiebrief opleveren bij de wethouder. Dat is een mooie klus om in de stiltecoupé uit te voeren.

Een vraag voor Jelmer? Mail Jelmer.