19-04-2024

Mijn avontuur bij Nautus: Ontdekken, leren en groeien

Net als het begin van een verre reis, waren mijn eerste dagen bij Nautus een sprong in het diepe, gevuld met nieuwe gezichten, nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Elke dag was een ontdekking, vol met de belofte van avontuur en groei. Iedere uitdaging is een kans om te groeien, om meer te leren over het sociale domein en over mezelf.

Een nieuwe bestemming
Mijn eerste indruk van Nautus was er een van professionaliteit en passie. Het was alsof ik een nieuwe stad had ontdekt, vol met interessante bezienswaardigheden om te verkennen en nieuwe ervaringen om te beleven. Door met collega’s te praten die veel van hun vakgebied afweten, heb ik veel nieuwe inzichten geleerd. Bijvoorbeeld binnen de schuldhulpverlening, maar ook binnen de jeugdzorg en gezondheid.
De grootste avonturen komen vaak na de meest uitdagende routes. Vol met onverwachte wendingen, maar altijd leidend tot iets nieuws en fascinerends. Starten bij Nautus was hetzelfde als het begin van een groot avontuur. Het welkomstgevoel dat ik kreeg en daarnaast de expertise waarmee men werkt was voor mij erg fascinerend.

Een leerzaam avontuur vol ontdekkingen
Voordat ik bij Nautus kwam, bracht ik mijn dagen door in de collegezaal. Nu, als stagiair bij Nautus, krijg ik een betere impressie hoe de lessen die ik in de collegezaal heb geleerd, worden toegepast in de echte wereld. De fundamenten die ik tijdens mijn studie gelegd heb, kan ik nu toepassen om mijn weg te vinden in het landschap van het sociale domein.

Een belangrijk onderdeel van mijn rol is het schrijven van mijn scriptie, die ik schrijf over het effect dat sociaaleconomische status op drugsgebruik heeft en wat de invloed kan zijn van sportparticipatie op dit effect. Dit raakt veel aan één van de opdrachten waarbij ik ondersteun. Deze opdracht gaat over het OKO-programma (Opgroeien in een kansrijke omgeving); een preventieaanpak die zich richt op het voorkomen van alcohol-, drugs- en tabaksgebruik onder jongeren. Hierbij wordt gepoogd een positieve leefomgeving te creëren waarin jongeren gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Deze combinatie kan mijn scriptie ten goede komen.

Het toekomstige avontuur
Ik kijk uit naar de komende maanden bij Nautus, waarin ik mijn scriptie af ga ronden en verder bij wil dragen aan de projecten. Het voelt alsof ik aan het einde van een lang avontuur sta, waarbij ik op het punt sta mijn studentenleven af te sluiten om de route van het werkende leven in te slaan.

Vol verwachting kijk ik uit naar wat de toekomst voor mij in petto heeft. In de korte periode dat ik bij Nautus rondloop heb ik al veel kunnen leren over het sociale domein en hoe Nautus daarin te werk gaat. Ook ben ik gegroeid in het uitvoeren van dit werk. Ik hoop dit nog verder uit te kunnen bouwen in de komende tijd. Klaar voor de volgende fase van mijn avontuur bij Nautus, kan ik niet wachten om te zien waar dit avontuur me naartoe zal leiden.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe het met Eef Minkhorst gaat? Stuur hem gerust een bericht.

Mail Eef