22-04-2020

Mijn eerste 40 dagen bij Nautus...

Maandag 9 maart was de eerste dag van mijn afstudeerstage bij Nautus. Ik vertel graag over hoe mijn eerste 40 dagen zijn bevallen, wat mijn achtergrond is en waar ik mij gedurende mijn afstudeerstage mee bezig ga houden.

Achtergrond
Met het schrijven van mijn thesis hoop ik rond de zomer mijn master bestuurskunde, met uitstroomprofiel publiek management, af te ronden. Om toegelaten te worden tot deze master heb ik vorig jaar een fulltime schakelprogramma gevolgd. Voordat ik dit traject startte, heb ik mijn HBO opleiding sociaal juridische dienstverlening behaald en ben ik enkele jaren werkzaam geweest in het sociaal domein.

Afstudeerstage
Ik ben blij dat ik een stageplaats heb weten te bemachtigen bij Nautus, omdat dit een mooie aanvulling is op mijn loopbaan. Een adviesbureau brengt een hele andere dynamiek en kijk op het werkveld teweeg. Hierdoor kan ik mij verder ontwikkelen en ontdekken waar mijn ambities liggen. De start van mijn stage verliep echter anders dan verwacht, omdat ik al snel thuis moest werken door de coronacrisis. Gelukkig is er binnen Nautus digitaal veel contact met elkaar en kan mijn onderzoek doorgang vinden.

Mijn thesis zal zich richten op de vraag in hoeverre creativiteit in het sociaal domein bepalend is voor het succesvol afronden van veranderingstrajecten. Een uitdagend onderzoek omdat er tot op heden nog weinig onderzoek is gedaan naar creativiteit in de publieke sector. Ik sta nog aan de start van mijn onderzoek en deel in een later stadium graag de resultaten.

Betrokkenheid
Bij Nautus ben ik terecht gekomen in een bedrijf wat zich kenmerkt door betrokkenheid van collega’s, wat maakt dat ik mij al helemaal thuis voel. De Nautus vrijdagen gaan gelukkig ook door, waardoor ik naast mijn onderzoek ook bezig kan zijn met het bijwonen van kennissessies, team overleggen, werkgroepen en natuurlijk niet geheel onbelangrijk … de vrijdagmiddag borrel!

Meer weten over het onderzoek?

Stuur Mirjam een berichtje. Zij vertelt je er graag meer over.

Mail Mirjam