31-01-2023

Mijn reis bij Nautus

Afgelopen september ben ik begonnen bij Nautus. Na een aantal jaren als onderzoeker en adviseur in het sociaal domein besloot ik begin februari 2022 mijn baan op te zeggen en een reis te maken door Zuid-Amerika. Na dit avontuur kwam ik bij Nautus terecht. En eigenlijk kan ik mijn eerste periode bij Nautus wel vergelijken met deze reis: je ontmoet nieuwe mensen, komt op onbekende plekken, beklimt bergen, leert een hoop en is er af en toe ook tijd voor ontspanning.

Onbekende plekken verkennen
Na een warm onthaal bij Nautus kon ik al snel aan de slag op mijn eerste opdracht. Daar ging ik dan, onderweg naar Nijmegen voor een opdracht als beleidsadviseur op het thema ouderen. En het voelde een beetje zoals op reis: je hebt er veel zin in, maar je weet niet precies wat je te wachten staat, je gaat op weg naar een plek die je niet kent en waar je veel nieuwe mensen gaat ontmoeten. Spannend en leuk tegelijkertijd voor mij. En toen ik eenmaal lekker geland was in Nijmegen, kon ik aan de slag op mijn tweede opdracht. Deze keer in Almelo, waar ik werk aan een lokale arbeidsmarktstrategie. En dan begint het hele avontuur weer van voor af aan: nieuw thema, nieuwe mensen, nieuwe plek.

Actie ondernemen
Ook nieuwe plekken wennen en nadat je je weg hebt gevonden en de omgeving wat hebt verkend, is het tijd om actie te ondernemen. Het leuke aan werken aan de opdrachten bij Nautus is dat je met urgente thema’s bezig ben die actie vereisen. Dat betekent je route richting het resultaat of eindbestemming plannen, samenwerken, bijeenkomsten organiseren, soms dingen doen buiten je comfort zone en natuurlijk ook om hulp vragen gedurende deze weg. En deze actie is nou juist iets waar ik veel energie van krijg!

Ontspannen en leren
Naast alle actie op de opdrachten, staat de Nautus-vrijdag in het teken van leren en ontspannen. Een mooi moment om te reflecteren op de week, nieuwe kennis op te doen en leuke momenten te delen met je collega’s. Misschien voelt de Nautus-vrijdag zelfs wel een beetje het thuiskomen na een reis..

Na 4 maanden begin ik te wennen aan de Nautus-reis en kijk ik uit naar de nieuwe avonturen die ik nog ga beleven!

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Bente van Logtestijn.

Mail Bente