13-04-2022

Nationale Boekenweek

Van 9 tot en met 18 april is het in Nederland de Boekenweek. De 87ste Boekenweek heeft als thema ‘de eerste liefde’. De Boekenweek is het meest bekend van het Boekenweekgeschenk. Dit jaar ontvang je zoals gebruikelijk tijdens de Boekenweek extra leesvoer bij de aanschaf van een Nederlandstalig boek. Zo krijg je het het boek Monterosso mon amour geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Daarnaast kun je het Boekenweekessay van Marieke Lucas Rijneveld kopen voor een klein bedrag.

Ga langs bij je lokale bibliotheek
De Boekenweek is daarnaast een mooie gelegenheid om langs te gaan bij je lokale bibliotheek. Door heel Nederland organiseren bibliotheken verschillende activiteiten rondom de Boekenweek en het thema eerste liefde. Wie weet komt Ilja Leonard Pfeijffer of Marieke Lucas Rijneveld bij jouw lokale bibliotheek.

Ben je niet zo’n fan van lezen? Ook dan heeft de bibliotheek jou mogelijk iets te bieden. Veel bibliotheken hebben ook aanbod op het gebied van films, filosofie, schrijfvaardigheid, digitale vaardigheden en poëzie.

Belangrijke functie in het sociaal domein
Als dochter van een oud bibliotheekmedewerker, heb ik al vroeg ontdekt hoe waardevol de lokale bibliotheek is. Een bibliotheek is zoveel meer dan een plek waar je boeken, e-books of films kunt lenen. Weet jij wat jouw lokale bibliotheek biedt voor inwoners die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Ongetwijfeld biedt jouw lokale bibliotheek waardevolle voorzieningen zoals taalles, voorlees-ochtenden, hulp bij het invullen van formulieren, de belastingaangifte of internet.

Mijn advies voor de Boekenweek? Trakteer jezelf niet alleen op een goed boek, maar ga ook langs jouw lokale bibliotheek. Want daar is meer te beleven dat je denkt

Meer weten?

…. over de Nationale Boekenweek neem dan contact op met onze Nauturiaan Sterre Hoogendijk.

Mail Sterre