19-09-2023

Nautus-adviseur Rosalie geeft JINC-coaching

Naast bliksemstages en de sollicitatietrainingen van JINC biedt Nautus nu ook een JINC-coachingstraject aan. Onze Rosalie Töller is coach van drie vmbo-leerlingen van het Yuverta Amersfoort. Twee van de vier bijeenkomsten zijn geweest en is het tijd voor een tussenstand. Rosalie vertel eens, wat houdt het JINC-coachingstraject in?

Ontdek jouw kwaliteit
Rosalie: “Nou, ik begeleid een aantal sessies met verschillende onderdelen en voor de eerste sessie gingen we aan de slag met het kwaliteitenspel. De naam van het spel verklapt het al; leerlingen komen spelenderwijs erachter waar kun kracht en kwaliteiten liggen. Ben je een doener of juist iemand die het naadje van de kous wil weten? Heel interessant en helpend bij het maken van een keuze voor een baan of een vervolgstudie.”

Rosalie vertelt verder: “In dit soort gesprekken komt er van alles los. We spraken over hun dromen en welke acties ze zouden kunnen ondernemen om die dromen waar te maken. Acties waar ze een twinkeling van in hun ogen krijgen. Daar ben je naar op zoek! Elke leerling sprak weer over andere dingen. We hadden het over hun toekomst maar ook over de gewone zaken in het leven. Echt zo leuk om te horen dat de één al precies wist wat zij wilde en de andere nog zoekende was. Da’s helemaal niet gek natuurlijk want met hun 14 en 15 jaar zijn ze nog best jong. Ik vind het fijn om hen op weg te helpen en hun keuze misschien wat makkelijker te maken.”

Zo’n coachingstraject geeft een boost!
Afgelopen week was er met alle coaches en leerlingen een netwerkbijeenkomst. Samen met haar plus 1 Lieke Treffers gaf Rosalie aan ‘haar leerlingen’ een workshop over netwerken. Aan de hand van vragenkaartjes kwamen ze samen met hen tot de kern. Wat is het een netwerk, waarom is een netwerk belangrijk, wie heb jij in jouw netwerk die kan helpen en hoe gebruik je jouw netwerk? Natuurlijk moest dat worden uitgeprobeerd in een pitch door elke leerling. En het resultaat was echt verbluffend! Last but not least was het tijd voor de grote netwerkfinale. Hier waren niet alleen Rosalie en Lieke maar ook andere coaches van bedrijven en hun coachleerlingen aanwezig. De opdracht was: Vind je weg tussen al die mensen en zoek mensen met dezelfde interesses, of dezelfde opleidingsrichting. Rosalie: “Hilariteit natuurlijk! Maar voor mij een eyeopener hoe snel de leerlingen kunnen groeien en ontwikkelen. Het is eerst even wennen en je weg zoeken, maar je ziet dat ze op het eind met meer zelfvertrouwen kunnen vertellen waar ze goed in zijn. Het geeft hen echt een boost. Dat is precies waarom je meedoet aan dit gave coachingstraject.”

We zijn op de helft
Het JINC-coachtingstraject bestaat uit vier bijeenkomsten. Eentje voor de zomervakantie en drie daarna. De netwerkbijeenkomst was de 2e bijeenkomst. Dus er volgt nog meer!
Nieuwsgierig geworden naar onze samenwerking met JINC? Kijk op de website naar alle activiteiten.

 

Meer weten over het coachingstraject van JINC?

Annelies Jongsma is onze contactpersoon voor JINC.  Stuur haar een mailtje en ze vertelt je graag meer over onze samenwerking met JINC.

Mail Annelies