31-05-2022

Nautus Doet!

Op vrijdag 20 mei vond de eerste editie van Nautus Doet! plaats. Op deze dag staken alle Nauturianen hun handen uit de mouwen om vier maatschappelijke organisaties in Amersfoort te versterken. We gingen barbecueën met bewoners van Domus Hirundo (Leger des Heils), naar de dierentuin met deelnemers van Stichting de Zonnebloem, bowlen met kinderen geselecteerd door Projecthuis Madiba en de Voedselbank en we hebben een rondvaart gemaakt met cliënten van Pastorie de Elleboog (Amerpoort). Ons doel? Alle leuke mensen van deze vier organisaties een fijne dag bezorgen. Gelukt? Jazeker!

Waarom Nautus Doet?
Bij Nautus hechten we aan een duurzame bedrijfsvoering, met respect en aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Al langer leefde het idee om een dag vrijwilligerswerk te doen met ons bedrijf. Alle Nauturianen zijn maatschappelijk betrokken en dragen graag een steentje bij aan onze samenleving. Hoe mooi is het dan als je dit met zijn allen samen kan doen tijdens werktijd?

Naast dat je met het doen van vrijwilligerswerk een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij en de deelnemende organisaties, heeft het ook veel voordelen voor het individu. Met het doen van vrijwilligerswerk ontwikkel je soft skills en andere vaardigheden dan die je tijdens je kantoorbaan op doet. Daarnaast verhoogt het de betrokkenheid bij sociale vraagstukken en diverse doelgroepen waar wij in ons werk dagelijks (beleidsmatig) mee in aanraking komen. Een win-win dus!

Aandacht voor elkaar
Na een lange periode van thuiswerken en elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten, konden we dit jaar eindelijk beginnen met de voorbereidingen. We hebben verschillende maatschappelijke organisaties in Amersfoort benaderd met de vraag of we iets voor ze konden betekenen. Daarop kregen we veel positieve reacties. Waar wij in eerste instantie nog dachten aan muurtjes schilderen of tuinen opknappen, werd al snel duidelijk waar de behoefte bij veel organisaties lag. Veel cliënten hebben in de coronatijd een eenzame periode doorgemaakt. Zij keken enorm uit naar een gezamenlijke leuke activiteit. Met persoonlijke aandacht voor hun verhalen en veel gezelligheid. En laat dat nou net zijn waar ons maatschappelijk hart ook sneller van gaat kloppen! Al snel was er een match met Stichting de Zonnebloem, het Leger des Heils, Projecthuis Madiba en Amerpoort.

Een inspirerende dag!
En vrijdag de 20e was het dan eindelijk zo ver. Na een inspirerende kick-off op ons kantoor, waar Priscilla en Reina van Amerpoort het belang van onze inzet nog extra duidelijk maakte, gingen we er op uit! In Dierenpark Amersfoort ging jong en oud met elkaar op pad en werden er veel levensverhalen en wijsheden gedeeld. Bij Projecthuis Madiba werd hard gewerkt om onderdelen uit de toekomstvisie te vertalen naar concrete actieplannen. Vervolgens werden de Nauturianen hard van de bowlingbaan gespeeld door de kinderen. Bij Domus Hirundo werd een heerlijke maaltijd met de bewoners gemaakt en genuttigd. En zijn er tijdens een potje schaak en sjoelen bijzondere verhalen gedeeld. En met de cliënten van de Elleboog was het om 11 uur ’s ochtends al een groot feest op de boot. Er werd gedanst en gezongen, gedeeld en geknuffeld. Een enorm inspirerende dag die we niet snel vergeten!

Meer weten?

Wij kijken nu al uit naar de volgende editie! Wil jouw organisatie daarbij betrokken zijn? Neem dan contact op met Tessa Kievits.

Mail Tessa