29-06-2022

Nautus en jINC organiseren bliksemstage voor Yuverta vmbo leerlingen

Deze week ontving Nautus acht enthousiaste leerlingen van het Yuverta vmbo Amersfoort op kantoor voor een bliksemstage. Adviseurs Johanan en Niels lieten deze leerlingen ervaren hoe het is om te werken in de advieswereld. De bliksemstage is een onderdeel van het programma van jINC. Een organisatie die kinderen van 8 tot 16 jaar helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt.

Adviseurswerk
In de loop van de ochtend mochten wij acht tweedeklassers en een docente van het Yuverta vmbo Amersfoort welkom heten op ons kantoor. Adviseurs Johanan en Niels gaven een presentatie waarin ze de leerlingen enthousiast vertelden over hun werk als adviseur. Wat houdt dat nou precies in? Na de presentatie kregen de leerlingen een rondleiding door het gebouw en beantwoorden de collega’s van Johanan en Niels alle vragen die nog leefden bij de leerlingen.

Oplossingen voor de gemeente Nautus
Na een welverdiende pauze gingen de leerlingen zelf aan de slag. In groepen werden er oplossingen bedacht voor een drietal problemen in de ‘gemeente Nautus’. De leerlingen gingen hier voortvarend mee aan de slag en presenteerde aan het eind van de ochtend, met trots, hun creatieve oplossingen aan de burgemeester van gemeente Nautus. Al met al een hele geslaagde dag met een win-win resultaat. Mooi om als Nauturiaan onze kennis en ervaring te delen met deze groep leerlingen die misschien later wel kiezen voor het vak van adviseur.

Nautus is partner van jINC.
Inmiddels is Nautus al bijna een jaar trotse partner van jINC. jINC helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het programma van jINC maken kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Nautus draagt daar haar steentje aan bij, onder andere door het organiseren van bliksemstages.

Afbeeldingen van Yuverta vmbo Amersfoort en jINC.

Meer weten?

Neem dan contact op Nauturiaan Niels van Dijken.

Mail Niels