22-01-2024

Nautus en Vereniging voor Bestuurskunde strategisch partner

Nautus en de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) gaan de komende twee jaar samenwerken. Dit mooie moment werd op maandag 22 januari op kantoor bij Nautus officieel vastgelegd door Marlies Honingh, voorzitter van de VB en Joost Cornielje, commercieel directeur Nautus.

Samenwerking is een logische stap
De eerste stappen naar verkenning volgden na het vijftigjarig bestaan van de VB in 2023. Voor Nautus de aanleiding om contact te zoeken. Nautus is een jonge club van enthousiaste adviseurs waarvan velen een bestuurskundige achtergrond hebben. Daar zit al gelijk een klik. Na verschillende gesprekken was de stap naar strategisch partnerschap een hele logische; we kunnen elkaar goed versterken. De VB ziet vooral kansen omdat Nautus kan bijdragen aan het werken aan een vernieuwende aanpak van maatschappelijke vraagstukken en daarmee verbonden besturingsvraagstukken. Marlies Honingh: “Het is ontzettend belangrijk om verbindingen te kunnen leggen om zowel de praktijk als het onderzoek te voeden en versterken” 

Voor Nautus is het een mooie kans om thema’s in het sociaal domein verder te brengen in het deskundige netwerk van de VB. “En laten we er geen doekjes om winden; het is voor ons bureau een eer om ons te verbinden aan een gerenommeerde vereniging en de mogelijkheid om samen met hen betekenisvolle events te organiseren”, aldus Joost Cornielje.

Tweetal events in voorbereiding
Het strategisch partnerschap krijgt in 2024 op verschillende manieren vorm. Daarnaast zijn er een tweetal events waar we allebei heel veel zin in hebben. In 2025 is het tien jaar geleden dat de decentralisatie van de overheid naar gemeenten plaatsvond. Rondom dit thema zijn we plannen aan het maken voor een event eind 2024. En we organiseren de Bestuurskunde Challenge die georganiseerd wordt door en voor Bestuurskunde studenten vanuit heel Nederland. Hoe meer frisse blikken, hoe beter. Zij gaan met elkaar de strijd aan rondom een bestuurskundige casus. Nautus is blij met deze activiteiten en kijkt er enorm naar uit om de samenwerking met de VB vorm te geven. Bestuurskunde studenten en adviseurs van Nautus zullen elkaar zeker treffen. Tijdens de wekelijkse Nautus Vrijdag op kantoor in Amersfoort of bij hen op de universiteit. 

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar de samenwerking tussen de Vereniging voor Bestuurskunde en Nautus? Stuur Joost Cornielje gerust een mailtje en hij neemt contact met je op.

Mail Joost