10-04-2024

Nautus in de hoofdstad…

Een week nadat ik bij Nautus begon, sloot ik me aan bij deze groepsapp. Snel na mijn start kreeg ik namelijk een interessante opdracht in Amsterdam. Met collega’s in dezelfde stad is dat heel handig voor de samenwerking én gezellige lunches.

Creëren van een gezamenlijk succes
Alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. Ik geloof oprecht in die laatste. Juist liever wat langzamer. Daar waar ik een bijdrage kan leveren binnen het Sociaal Domein kan dat alleen maar samen. Iedereen vanuit zijn eigen kracht, kennis en expertise! Het is fijn om te merken dat bij Nautus al mijn collega’s er zo in staan. 

Terug naar Amsterdam
Inmiddels ben ik met veel plezier voor de gemeente Amsterdam aan de slag en hou ik me bezig met het Amsterdamse Programma ‘Liefde voor Lezen’. Alle projecten en initiatieven die hieronder vallen, leveren een bijdrage om het leesplezier onder kinderen te stimuleren en leesvaardigheid te bevorderen. 

Van Amsterdam naar Italië
De hoofdlocatie van de Gemeente Amsterdam ligt aan de Amstel en biedt een prachtig uitzicht op voorbijvarende boten. Door de grote glaspartijen heen kijk ik daar graag naar en doet mij aan Italië denken. Mijn gezin bezit een boot in Italië. Wanneer we hier op vakantie zijn, varen we dan ook veel. Het geeft een unieke kijk op het landschap. 
Naast waterpret, quality-time en heerlijk eten geeft deze periode ook de rust en tijd voor bezinning en reflectie. Wanneer we even hard varen (want de kinderen willen hard varen), wil er nog wel eens wat overboord vliegen… Een kussen, handdoek of t-shirt. Gas los en snel terugvaren om hopelijk de zinkende spullen nog op te duiken. Wanneer de golven wat hoger zijn, is dat soms even hard werken voor de ‘kapitein’.  

Van Italië weer terug naar Nautus
Als ik aan bovenstaande denk, weerspiegelt dat mijn werk bij Nautus. Ik lever een bijdrage aan complexe maatschappelijke vraagstukken binnen gemeenten. Dat gaat ook over golven, soms wat hoger en soms wat lager. Om terug te gaan naar het punt dat je iets of iemand kwijt bent geraakt tijdens de tocht of juist nog uit moet zoeken waar de ingewikkeldheid in zit. Dat vraagt dan ook om ‘gas terug’ moeten nemen, neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en daarna weer volle kracht vooruit te gaan. Dat is voor mij precies die leuke en interessante wisselwerking in projecten en programma’s. Ik ben enthousiast over mijn rol op de boot bij Nautus en wie weet vaar ik een volgende keer met jou! Ik kijk ernaar uit! 

 

Meer weten?

Stuur Birgitte Maaijen gerust een bericht!

Mail Birgitte