20-06-2023

Nautus loopt mee met de Amersfoortse editie van de Nacht van de Vluchteling

Op zaterdagavond 17 juni liepen 12 Nauturianen mee de Nacht van de Vluchteling. Hiermee haalden ze geld op voor onder andere acute noodhulp in Syrië en Turkije, maar ook voor het waterproject in Ethiopië. Ons team stond garant voor het mooie bedrag van 2457 euro en in totaal werd er dit weekend door alle wandelaars bijna 1.3 miljoen euro opgehaald!

 

20 kilometer wandelen met collega’s
Nautus houdt zich dagelijks bezig met maatschappelijke vraagstukken bij gemeenten. En daarbij komen we onze adviseurs zeker vraagstukken rondom vluchtelingen tegen. Daarom zijn we blij dat we met deze bijzondere wandeling ook op een andere manier ons steentje bij kunnen dragen. Tijdens de wandeling stonden we stil bij wat vluchtelingen moeten doorstaan, maar daarnaast was er ook voldoende tijd om elkaar nog beter te leren kennen. Vijf uur lang met collega’s praten bleek uiteindelijk helemaal geen grote opgave te zijn. We hebben een erg gezellige tijd met elkaar gehad.

Over de finish
Getraind en sommigen ongetraind kwamen we met een kleine omweg moe maar voldaan rond 23 uur over de finishlijn. Tijd om gezellig na te praten en een welverdiende snack te eten.
Dank aan onze 109 donateurs en volgend jaar zijn we zeker van plan weer mee te lopen en ons in te zetten voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Meer weten?

Nauturiaan Lieke de Jong liep mee met de Nacht van de Vluchteling en vertelt je er graag meer over.

Mail Lieke