21-06-2022

Nautus loopt mee met de Nacht van de Vluchteling

Op zaterdag 18 juni liep een team van acht Nauturianen mee met de Nacht van de Vluchteling. Onze collega’s liepen met deze speciale avond- en nachtwandeling 20 kilometer om geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Een stichting die al sinds 1976 als noodhulporganisatie wereldwijd hulp biedt aan vluchtelingen en ontheemden. Deze unieke wandeling vond in zes steden in Nederland tegelijk plaats.

Waarom liepen wij mee?
Wij liepen mee omdat maatschappelijke betrokkenheid iets is wat ons als Nauturianen bindt. Dagelijks in ons advieswerk bij gemeenten en maatschappelijke organisaties in het sociaal domein. En nu deden we dat door met de Nacht van de Vluchteling mee te lopen en op die manier ons steentje bij te dragen om geld op te halen voor vluchtelingenhulp. Ons team haalde met behulp van 38 donoren ruim 3.000 euro op. Daar zijn we best trots op! Het is een mooie bijdrage aan het totaal; met 4000 deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling werd gezamenlijk 1,1 miljoen euro opgehaald. Wij willen iedereen die ons gesteund heeft bedanken voor de bijdrage.
Nacht van de Vluchteling
De deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling vragen met een wandeling van 20 of 40 kilometer op een positieve manier aandacht voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Op dit moment gaat dit om het hoogste aantal vluchtelingen ooit: maar liefst 82,4 miljoen mannen, vrouwen en kinderen zijn wereldwijd op de vlucht.

Meer weten?

Meer weten over de Nacht van de Vluchteling? Mail Annelies Jongsma.

Mail Annelies