10-11-2023

Nautus: mijn ideale mix van variatie, maatschappelijke impact en ontwikkeling

Na mijn avontuurlijke backpackreis door Zuidoost-Azië was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hoe die er in de ideale situatie uit zou zien? Dat wist ik wel! Een baan waarin ik kan werken aan meerdere sociale vraagstukken én iets kan betekenen voor andere mensen. Ook aandacht voor ontwikkeling stond op het wensenlijstje. “Is dat niet te veel gevraagd?” dacht ik. Maar niets bleek minder waar. Nautus biedt me namelijk precies wat ik zocht.

Werken aan verschillende sociale vraagstukken
Tijdens mijn interdisciplinaire studies maakte ik kennis met veel sociale vraagstukken. Van gezondheid tot arbeidsparticipatie, en van woonproblematiek tot duurzaam gedrag. Telkens weer was ik geboeid door nieuwe onderwerpen. En ik merkte dat deze afwisseling me energie gaf.

En nu ik bij Nautus werk, kan ik me blijven inzetten voor verschillende maatschappelijke vraagstukken. Zo ondersteunde ik in mijn eerste weken bij het aanpassen van een re-integratieverordening, een onderzoek naar minima-regelingen en de ontwikkeling van een nieuwe Maatschappelijke Agenda. En sinds een maandje ben ik aan de slag als adviseur gezondheidsbeleid en specialist loonwaarde. Dit doe ik bij de gemeente Gouda en het onafhankelijke kwaliteitsinstituut Blik op Werk. Variatie genoeg dus!

Opdrachten met positieve impact op de samenleving
Mijn drive om iets te betekenen voor anderen wordt ook vervuld. De opdrachten bij Nautus hebben namelijk allemaal een positieve impact op de samenleving. Als adviseur gezondheidsbeleid draag ik bijvoorbeeld mijn steentje bij aan een actief en gezond Gouda. Dit doe ik door advies te geven over verschillende onderwerpen van gezondheid en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Bij Blik op Werk zet ik me daarnaast in voor een inclusievere arbeidsmarkt. De focus ligt hier op het monitoren van een loonwaardemethode die voor meer eenduidigheid en draagvlak moet zorgen bij werkgevers. En daarmee tot meer plaatsingen van mensen met een verminderde arbeidsprestatie.

Ontwikkeling staat centraal
En wat betreft ontwikkeling? Daar is gelukkig eveneens tijd voor! Ontwikkeling staat zelfs centraal op onze wekelijkse Nautus-vrijdag. Op deze dag komen we allemaal bij elkaar en is er ruimte voor het volgen van trainingen, intervisie en gesprekken met andere adviseurs. De afgelopen periode heb ik trainingen gevolgd over lezersgericht schrijven en projectmatig creëren. Heel handig, want deze kennis kon ik meteen gebruiken in mijn werk! Ook ‘on the job’ heb ik al veel geleerd dankzij de samenwerking met ervaren adviseurs. En tot slot werk ik doorlopend aan mijn eigen ontwikkeldoelstellingen via een persoonlijk ontwikkelplan (POP).

De ideale match?
Na twee maanden kan ik zeggen dat ik daadwerkelijk mijn ideale match heb gevonden. Ik kijk ernaar uit om aan nog meer interessante opdrachten te werken, mezelf verder te ontwikkelen en mooie veranderingen te realiseren met het team!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de eerste maanden en de bijbehorende opdrachten van Melody? Stuur haar gerust een mailtje.

Mail Melody