30-05-2023

Nautus organiseert opnieuw een JINC-Bliksemstage

Op 17 mei ontvingen Nauturianen Rick Kropff en Gill Vonhof tien leerlingen uit de brugklas van Mavo Muurhuizen in Amersfoort. Aan de hand van een interactief ochtendprogramma maakten de leerlingen kennis met Nautus en het werken als adviseur.

Klaar voor de start?
Rick en Gill trapten de ochtend af door zich voor te stellen en aan te geven waarom het adviesvak voor hen zo leuk en uitdagend is. De leerlingen stelden zich op hun beurt voor en gaven daarbij antwoord op de vraag wat zij later wilden worden. Daarna volgde het mini-college met als thema: Hoe wordt Nederland en al die verschillende gemeenten nu eigenlijk bestuurd? Met deze kennis op zak, waren de leerlingen klaar voor wat interactie. Met een rondleiding door ons kantoor op de zevende verdieping was er veel te zien en te vragen. De leerlingen vuurden hun vragen af op de aanwezige collega’s en dat leverde interessante gesprekken op. Alle vergaderruimten werden zorgvuldig bekeken en een aantal van de leerlingen zagen het wel zitten om later op een kantoor te werken. Dat is vast een mooi begin.

Aan de slag!
In het tweede gedeelte van de ochtend stond een praktische opdracht op het programma. Op deze manier konden de leerlingen zelf ervaren hoe het is om als adviseur aan de slag te gaan.
In een korte video vroeg de burgemeester van de gemeente Nautus, ofwel collega Joost Cornielje, de leerlingen om hulp bij de volgende drie vragen:

  • Hoe zorgen we ervoor dat meer kinderen gaan sporten?​
  • Hoe zorgen we ervoor dat meer mensen gaan werken? ​
  • Hoe zorgen we ervoor dat alle kinderen naar school gaan?

 In twee groepen gingen de leerlingen uiteen om met de vragen van de burgemeester aan de slag te gaan. Rick en Gill bleven beschikbaar om de adviseurs in spé te ondersteunen. De meest creatieve oplossingen passeerden de revue en deze uiteenlopende ideeën werden vervolgens samengebundeld in een korte presentatie. Een aantal leerlingen legden zelfs hun vorderingen vast in een heuse vlog!

Een tevreden Nautus-burgemeester
Aan het eind van de ochtend kwam de burgemeester langs om aandachtig te luisteren naar beide presentaties. De burgemeester sprak naderhand zijn complimenten uit over de weloverwogen plannen van de leerlingen. De ochtend rondden ze af met de vraag hoe de leerlingen het hadden ervaren. ‘’Het was veel leuker dan een normale schooldag!’’, aldus de leerlingen. Met dit antwoord zijn we bij Nautus meer dan tevreden!

Ook een Bliksemstage organiseren?

Neem dan gerust contact op met Gill Vonhoff en stuur haar een e-mail.

Mail Gill