26-10-2020

Nautus versterkt met hulp van Vanhulley

Door het coronavirus (COVID-19) worden we al maanden geconfronteerd met ongekende maatregelen. Bij Nautus passen we ons aan en dragen zo ons steentje bij aan het indammen van het virus. En sinds deze maand doen we dat met hulp van Vanhulley!

In maart veranderde onze samenleving drastisch door de maatregelen die werden genomen als gevolg van COVID-19. Bij Nautus zijn we vanaf dat moment – weliswaar anders dan anders – onze opdrachten blijven uitvoeren en gemeenten blijven versterken bij sociale vraagstukken. Dat doen we zoveel mogelijk vanuit huis, tenzij de opdracht(gever) om aanwezigheid vraagt. We zijn daar goed op ingericht met moderne ICT en sindskort ook met unieke mondkapjes, gemaakt door Vanhulley.

Vanhulley is een sociale onderneming in Groningen, die unieke shorts en andere producten – waaronder nu dus ook mondkapjes – maakt van oude overhemden en ander resttextiel. In Nederland gooien we namelijk veel textiel weg: elk jaar ongeveer 2,5 miljoen stuks! Bij Vanhulley vinden ze dat zonde (en wij ook!) en dus geven de vrouwen van Vanhulley oud textiel een nieuw leven. Vrouwen die ondertussen zelf ook werken aan een nieuw leven. Ze volgen een opleiding waarmee ze al snel een volgende stap kunnen zetten. Een prachtige onderneming, die Nautus nu heeft voorzien van unieke mondkapjes, waardoor wij gemeenten kunnen blijven versterken én onze bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen COVID-19.

Meer weten over Vanhulley? Bekijk de website of lees het onlangs gepubliceerde sociaal jaarverslag 2019.