12-04-2022

Nautus zet volgende stap in MVO

Bij Nautus hechten we al jaren aan het voeren van een duurzame bedrijfsvoering. Niet voor de bühne – omdat het zo lekker klinkt – maar heel praktisch en concreet. Door onze dagelijkse keuzes en afwegingen met respect en aandacht voor mens, milieu en
maatschappij te maken.

De richtlijn ISO-26000 is daarin voor ons belangrijk. Het geeft ons handvatten om op relevante thema’s zoals mens, milieu, maatschappelijke betrokkenheid en eerlijk zaken doen bewust onze impact te vergroten. We proberen de onderliggende principes zoveel mogelijk toe te passen en de borging ervan periodiek te toetsen.

Eind 2021 hebben wij CIIO gevraagd om onze ambities en ons handelen op het gebied van maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) kritisch onder de loep te nemen. We kunnen wel denken dat we lekker verantwoord bezig zijn, maar is dat ook zo? En wat kan er dan nog beter?

Het oordeel van CIIO over onze MVO-inspanningen was positief en met de aanbevelingen zijn wij in 2022 direct aan de slag gegaan om ons verder te verbeteren en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nog een beetje beter te nemen.

Benieuwd naar wat wij concreet doen? Lees dan eens ons MVO jaarverslag 2021, bekijk onze website of neem contact op met Joost Cornielje.

Meer weten?

Joost Cornielje vertelt je er graag meer over.

Mail Joost