23-04-2021

Oranje boven of beneden de rivieren? Waar ga jij Koningsdag vieren?

Net als vorig jaar vieren we Koningsdag dit jaar anders dan anders. Vorig jaar doopten we de verjaardag van onze koning massaal om tot ‘Woningsdag’. Na meer dan een jaar thuiswerken is een dagje buiten wellicht een beter alternatief. Zo kunnen we toch weer de hort op met Koningsdag, inclusief oranje uitdossing. Hoe? Hieronder delen we vijf activiteiten die jouw Koningsdag 2021 tot een succes maken.

  1. Maak een culinaire wandeling

Koningsdag staat doorgaans in het teken van oranje tompouces. Loopt het water je al in de mond? Dan raden we je aan om een culinaire wandeling te maken. Je zult onderweg, naast oranje tompouces, ook andere oranje getinte versnaperingen op het menu vinden. Deze culinaire wandelingen vind je in verschillende steden. In Amsterdam kies je bijvoorbeeld uit de ‘Royal Walk’, ‘Kingsday Wine & Food Tour’, of ‘East Side Hi-King’. Eet smakelijk!

  1. Bezoek Oranjestad Buren

Ben jij een echte royalfan? Dan moet je op Koningsdag in Buren zijn! Buren, een stad midden in de Betuwe, staat bekend om haar oude stadsmuur en charmante straten. Dat op zich is al een bezoek waard. De stad is echter ook nauw verbonden met de Oranjes. In de stad kom je hier allerlei aanwijzingen over tegen. Waan je dus voor een dag een heuse Oranje!

  1. Een dagje paleishoppen door Nederland

Altijd al willen weten hoe de meest bekende paleizen van Nederland er in het echt uitzien? Dit is je kans! Een dagje paleishoppen brengt je op zeer verschillende plekken in ons land. Droom weg bij (de omgeving van) Paleis Het Loo in Apeldoorn en laat je inspireren door Paleis Soestdijk in Soest. Beleef de sfeer van Paleis Noordeinde in Den Haag en sluit af met Huis ten Bosch in Den Haag. Goede reis!

  1. Wandelen door natuurgebied Oranjezon

Zoek je liever de natuur op? Maak dan een wandeling door natuurgebied Oranjezon in Zeeland. Het gebied dankt zijn naam aan de oorspronkelijke eigenaren: de graven van Nassau, later prinsen van Oranje. Tegenwoordig is het duingebied een prachtig stukje Nederland, waar je echt even tot rust kunt komen.

  1. Langs de achtertuin van Beatrix

Kasteel Drakensteyn ligt naast het bos bij Lage Vuursche (Utrecht). De wandeling langs de Kasteeltuin brengt je vlak langs de woning van prinses Beatrix. Zie je de vlag wapperen? Dan weet je dat ze thuis is. In en om Lage Vuursche vind je genoeg leuke horecazaken waar je halverwege of na afloop heerlijk (oranje) gebak en pannenkoeken kunt afhalen.

Welke activiteit het ook wordt, een goede Koningsdag gewenst!