27-05-2021

Outdoor Office Day

Het is mei 2021 en nog steeds werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Doordeweeks speelt ons leven zich veel af binnenshuis. In het weekend zoeken we de natuur vaker op dan ooit. Om tot rust te komen, om op te laden of om anderen te ontmoeten.

In de weekenden bezoeken we massaal parken, stranden en natuurgebieden. Maar doe jij dit ook doordeweeks? Neem jij je werk ook mee naar buiten? Spreek jij bijvoorbeeld met een collega af voor een wandeling of voer jij wandelend telefoongesprekken? En als de zon schijnt, stap je dan de tuin in om buiten te lezen of te schrijven aan een stuk?

Omdat er zo veel voordelen zitten aan buiten werken, breng ik #Outdoorofficeday onder de aandacht. Ik roep iedereen op om vandaag (meer) naar buiten te gaan. Bij Nautus hebben we een MVO beleid, waarin we hechten aan een duurzame bedrijfsvoering, met respect en aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Een van de speerpunten is duurzame huisvesting en kantoor-gebruik. Wat is er nou een duurzamere werkplek dan buiten in de natuur?

Wist je dat er veel voordelen zitten aan buiten werken? Werk, welzijn en natuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meer groen in een wijk of stad leidt tot een betere mentale en fysieke gezondheid van mensen. Ze hebben minder stress, zijn creatiever en positiever en ze voelen zich gezonder – en zijn dat ook daadwerkelijk.

Elke dag ben ik in ieder geval zelf wel even buiten. Mits het droog is natuurlijk. Sinds kort beschik ik over een heerlijke tuin. Daar klap ik mijn laptop open en neem een slok van mijn koffie. Het zonnetje schijnt en op de achtergrond fluiten de vogels. Het ideale moment om mijn e-mail te beantwoorden of soms een Webinar te volgen (wel met m’n oortjes in, want de buren zitten ook buiten!). Ook wandelend bellen is inmiddels redelijk ingebakken.

Wil je nu ook gelijk naar buiten? Hierbij geef ik je enkele tips:

    1. Locatie is key: Het succes van je buitenwerk-sessie hangt af van de locatie. Maak het jezelf niet te moeilijk door met je laptop in het gras neer te ploffen. Dit is natuurlijk geen prettige werkhouding en de mieren die over je voet kriebelen halen je uit je concentratie.
    2. Kies bewust je klus en device: Een artikel of boek leest het prettigst op een e-reader. Een telefoongesprek kan je – al wandelend – doen met je oortjes in. Brainstormen is Een prima taak om buiten uit te voeren. Geen oplader nodig en je creativiteit krijgt een enorme boost door de frisse wind en de verandering in omgeving!
    3. Ook tijdens Outdoor Office Day is een pauze belangrijk. Ga dus ook een half uurtje wandelen of fietsen zonder met je werk bezig te zijn.
    4. Geen tuin beschikbaar? Probeer eens het bos, het strand of gewoon een parkje in de buurt als werkplek. Of een terras, nu dat weer kan  Kan je gelijk de lokale horeca supporten.

En last but not least; als je weer naar huis gaat, leave no trash!

Benieuwd naar ons MVO beleid?

Stuur Inge een mailtje of kijk eens op nautus.nl/mvo!

 

Mail Inge