15-12-2020

Resultaten bereiken en impact maken

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Niels van Dijken, junior adviseur bij Nautus. Na het afronden van mijn master, kon ik mijzelf op 16 november eindelijk ook een Nauturiaan noemen!

Voordat ik startte bij Nautus, rondde ik eerst de HBO-opleiding Sport, Gezondheid & Management af. Tijdens deze opleiding deed ik via een aantal stages praktijkervaring op met diverse sociale vraagstukken, waarmee gemeenten zich geconfronteerd zien. Al snel besloot ik mijzelf hier verder in te willen verdiepen, om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze vraagstukken. Met mijn (pre-)master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit, twee mooie tijdelijke opdrachten binnen het Sociaal Domein en vier jaar politieke ervaring, was het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een eerste fulltime-baan.

Bij de zoektocht naar een werkgever, wees iemand mij op Nautus. Na wat speurwerk op internet en een eerste kennismakingsgesprek wist ik al vrij snel: bij dit bedrijf wil ik dolgraag aan de slag. En ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik uiteindelijk ook bij Nautus terecht ben gekomen. En nu na een maand Nauturiaan te zijn, heb ik daar nog geen moment spijt van gekregen. Ondanks alle beperkingen in deze corona-tijd werd ik zowel fysiek als online warm onthaald door mijn nieuwe collega’s. Al snel proefde ik bij hen ook dezelfde ambities en drijfveren. Mooi om te zien dat iedereen bij Nautus met zijn eigen ervaring en kennis een bijdrage levert aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken bij gemeenten verspreid door het hele land.

Ook ik mocht daar op mijn eerste werkdag gelijk mee aan de slag, en wel op drie verschillende opdrachten. Maandag t/m donderdag draag ik voor een gemeente als beleidsadviseur bij aan de transformatie van de recreatieve dagbesteding en werk ik aan de herontwikkeling van de uitvoering van de Participatiewet en Wsw in een andere gemeente. Tot slot begeleid ik het bestuur van Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen bij het formuleren van een nieuwe missie en visie voor de komende jaren. Deze mooie mix van opdrachten zorgt voor een fijne afwisseling van taken en helpt mij om snel ervaring op te doen met verschillende onderwerpen binnen het sociaal domein. Het helpt daarbij enorm dat ik deze opdrachten samen met ervaren Nauturianen mag doen en zo alle kneepjes van het vak kan leren.

Op de Nautus Vrijdag werk ik niet aan opdrachten, maar is er ruimte voor teambuilding, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid. Helaas is het nu niet mogelijk om deze dag zoals gebruikelijk met alle collega’s op kantoor te zijn, maar desondanks is dit wel een fijne dag om de collega’s op digitale wijze beter te leren kennen en ook de ruimte te hebben om te acclimatiseren en aan mijn eigen ontwikkeling te werken. En dat alles om met Nautus resultaten te bereiken en impact te maken!

Nader kennismaken met Niels?

Stuur hem dan snel een mailtje en maak een afspraak.

Mail Niels