24-05-2023

Stagiair bij Nautus: Zoveel meer dan koffie en kopietjes!

Koffie halen, kopietjes maken, aantekeningen schrijven. Daar is geen sprake van bij mijn stage bij Nautus! Hier ben ik niet alleen een stagiair, maar een volwaardig onderdeel van het team. Naast het schrijven van mijn scriptie voor mijn master sociologie, krijg ik de kans om ervaring op te doen in het dynamische veld van het gemeentelijk sociaal domein.

Als stagiair krijg ik het vertrouwen en de vrijheid om mee te werken aan verschillende opdrachten. Dat is best spannend, maar ook heel leerzaam! Gelukkig kan ik altijd terecht bij mijn collega’s. Bij Nautus ben ik omringd door ervaren adviseurs die vol enthousiasme hun kennis en expertise willen delen. Er is altijd ruimte voor vragen, feedback en begeleiding. Ook als het gaat om mijn scriptie zijn mijn collega’s hier erg bij betrokken.

Groei en ontwikkeling centraal
Groei en ontwikkeling staan echt centraal bij Nautus. Er is veel aandacht en ruimte voor mijn eigen ontwikkeling, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Zo stelde ik samen met mijn teamleider een plan op voor de dingen die ik wil leren en hoe ik dit kan bereiken. Ook kan ik deelnemen aan verschillende trainingen en brainstormsessies. Zeker als stagiair is dit ontzettend waardevol. Je stage is immers dé plek om te ontdekken waar je interesses liggen en wat je sterke en minder sterke punten zijn. De grote variatie aan werkzaamheden en onderwerpen binnen Nautus vormen de perfecte omgeving voor deze zoektocht.

Geen dag is hetzelfde
Wat het werk bij Nautus zo interessant maakt is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Ik word voortdurend uitgedaagd en krijg de kans om mijn kennis en vaardigheden in verschillende contexten toe te passen. Zo ben ik samen met mijn collega betrokken als projectleider bij het opzetten van een schuldhulpverleningstraject voor jongeren in de gemeente Rijswijk en help ik bij de implementatie van een stress-sensitieve werkwijze bij de gemeente Oss. Deze variatie maakt het werk erg interessant en uitdagend. Daarnaast geeft het mij de kans om mijn horizon te verbreden en nieuwe kennis op te doen.

Tegelijk werken en leren
Naast het werken aan de projecten, is er veel ruimte om te werken aan mijn scriptie. De opdrachten die ik bij Nautus doe zijn zo uitgezocht dat ze goed aansluiten op het onderwerp van mijn scriptie. Op die manier kan ik de kennis van mijn scriptie toepassen in de praktijk, en de inzichten die ik daar opdoe toepassen op mijn scriptie. Deze wisselwerking is erg waardevol.

Mijn stage bij Nautus is tot nu toe een leuke en leerzame reis en ik kijk uit naar wat de rest van mijn stageperiode in petto heeft!

Meer weten?

Stuur gerust een bericht naar Danique Logtenberg om meer te weten te komen over haar stage bij Nautus.

Mail Danique