01-03-2021

Starten vanuit huis

Op 1 december was het dan zover, mijn eerste werkdag bij Nautus. Er stond een welkomst goodiebag klaar en op gepaste afstand maakte ik nader kennis met Annelies. Het was erg fijn om de eerste dag op kantoor te mogen starten. Daarentegen was het heel gek om vanaf de dag erna alleen nog maar thuis te werken.

Hoe ik mijn inwerkperiode vanuit huis heb ervaren?
Nieuwe collega’s, nieuwe werkzaamheden en nieuwe indrukken. Bij het starten van je eerste baan komt toch heel wat spanning kijken. Al helemaal wanneer je in je proefperiode thuis moet werken en je de meeste collega’s alleen maar kent van videocalls. Maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo soepel zou verlopen. De eerste weken ben ik drie keer naar kantoor geweest en heb ik mijn hele team mogen ontmoeten. Deze dagen op kantoor waren heel fijn. Ondanks dat slechts enkele collega’s aanwezig waren, kreeg ik toch meer een gevoel bij het bedrijf. Wat goed hielp was dat ik direct op heel leuke opdrachten kon meedraaien in de gemeente Arnhem. Met wekelijkse check-in momentjes en online kennismakingskoffietjes met verschillende collega’s, belandde ik daadwerkelijk in een warm bad.

Vragen, vragen en nog meer vragen
Normaliter stel je veel vragen tussendoor aan een collega die naast je zit. Nu moest ik over alles appen, bellen of mailen. Soms dacht ik ook: “vinden ze me inmiddels niet heel vervelend?”. Gelukkig kon ik mij hier al snel overheen zetten. Vragen, vragen en nog meer vragen. Juist in deze periode waarin je vanuit huis meer op jezelf bent aangewezen.

Toch mis ik het contact met mijn andere collega’s. Om hier verandering in te brengen, heb ik de eerste weken met collega’s online koffietjes ingepland. Na al deze online gesprekjes heb ik een veel beter beeld bij het gezicht dat ik al meerdere keren voorbij heb zien komen in online (VR) meetings. Naast het bespreken van hun opdrachten en werkzaamheden bij Nautus heb ik uiteraard ook wat leuke privéweetjes weten te ontfutselen.

Op naar de eerste echte Nautus Vrijdag!
Aan de ene kant is een inwerkperiode vanuit huis natuurlijk niet ideaal. Even makkelijk sparren met een collega wanneer je vragen hebt, is er niet bij. Maar aan de andere kant geeft het feit dat je je eigen dag kunt indelen ook ruimte. Het blijft vreemd dat ik nog geen echte Nautus vrijdag heb meegemaakt. Daar heb ik al erg veel goede verhalen over gehoord. Ik hoop dat deze zomer het moment komt dat ik eindelijk al mijn collega’s in real life ga zien. En daar heb ik ontzettend veel zin in!

Nader kennismaken?

Een keer nader kennismaken met Fleur? Stuur haar een mailtje en plan een koffiemomentje!

Mail Fleur