21-06-2021

Tafelen voor de toekomst

Afgelopen dinsdag schoven adviseurs Annelies en Joost aan bij het bedrijvendiner Tafelen voor de Toekomst. Perikles, de studievereniging van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, organiseerde deze avond. Onder het genot van een heerlijk diner van Humphrey’s maakten we kennis met een groepje gemotiveerde studenten, spraken we over hun toekomstdromen en deelden we onze ervaring en kennis over Nautus.

In drie verschillende rondes kregen de studenten de kans om meer te weten te komen over een handvol aanwezige organisaties. Voor ons als Nautus was dit niet nieuw, al eerder waren Nauturianen aanwezig bij soortgelijke activiteiten van Perikles. Onze focus op sociale vraagstukken sluit goed aan bij de insteek van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. En ook bij de interesse van de (zowel bachelor- als master)studenten.

De eerste ronde stond in het teken van een kennismaking met Nautus. Wie zijn wij, wat doen wij en hoe ziet het werken bij Nautus eruit? We bespraken diverse vraagstukken en opdrachten, en stonden ook stil bij de onderdelen van een reguliere werkdag bij Nautus.

In de tweede ronde lag een casus op tafel. In tweetallen gingen de studenten hiermee aan de slag. De casus besloeg een bestaand en tevens actueel vraagstuk omtrent de gemeentelijke taken in de kinderopvangtoeslagaffaire. Door het stellen van kritische vragen kwamen de studenten snel tot de kern van het vraagstuk. Met een vergelijkbare aanpak als gevolg. Leuk om te zien met hoeveel energie het vraagstuk werd aangevlogen!

Tot slot de borrelronde. Ook daarin blinken wij Nauturianen uit ;). Tijdens het borrelen kwamen diverse vragen en dilemma’s aan bod. Centraal stonden de toekomstbeelden van de studenten. Werk je liever bij een grote of kleine organisatie? Wat vind je belangrijk in je werk? En waar zie je je zelf over vijf jaar? Met de nodige denkrimpels (en een biertje) sloten we de avond met elkaar af. Complimenten voor de goede organisatie van Perikles!

Meer weten over werken bij Nautus?

Heb je interesse in een stage of de functie van adviseur? Neem dan contact op met onze HR adviseur Iris Weerheijm. Zij maakt graag kennis met je!

Mail Iris