04-10-2022

Terug naar ‘vroeger’

Twee jaar geleden maakte ik een bewuste keuze om de randstad te verruilen voor een klein dorp in Gelderland. En nu ben ik dankzij Nautus toch weer terug in een oude en vertrouwde omgeving. Want door mijn opdracht in Haarlem voor de afdeling Jeugd ben ik de komende maanden een aantal dagen per week in mijn meest favoriete stad aan het werk. Een stad waar ik bijna acht jaar met heel veel plezier heb gewoond. Het geeft toch een beetje het gevoel van vroeger en een beter begin had ik me niet kunnen wensen.

Omschakelen en aansluiten
Het is misschien nog wat vroeg om te kunnen beoordelen want ik werk pas sinds 1 augustus als projectleider bij Nautus maar tot nu toe lijkt werken bij Nautus precies aan te sluiten bij waar ik naar op zoek was. Ik zocht namelijk een baan waarin ik projectmatig kon werken en bezig kon zijn met de inhoud en procesvorming. Ik geef toe, het is wel even omschakelen met mijn vorige werk; van een commerciële kinderopvangorganisatie naar werken bij gemeenten. Denk alleen al aan het verschil qua tempo. Maar juist dat biedt mij de mogelijkheid om werkinhoudelijk te doen wat ik leuk vind.

Een ruime werkervaring om in te zetten
Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen heb ik onder andere gewerkt in de kinderopvang, bij Bureau Jeugdzorg en de GGD Amsterdam. Hier heb ik verschillende functies gehad. Omdat ik zoveel kijkjes in de keuken heb gehad, kwam ik erachter dat ik me meer wilde richten op het ontwikkelen van beleid en processen en minder op de uitvoering zelf. Tijdens de uitvoering kom ik soms niet tot nadenken, terwijl ik daar juist zo blij van word en energie van krijg. Ik houd ervan om uitgedaagd te worden, dingen uit te zoeken en door te pakken om processen te verbeteren. De leidinggevende en adviserende ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, kan ik nu goed gebruiken bij de opdrachten voor gemeenten. Van belang is snel en goed in te schatten wat er speelt en wat nodig is.

Die Nautus-vrijdag is wel uniek
Voor nu werk ik alleen aan de opdracht in Haarlem en door de afwisseling in de werkweek, zowel in Haarlem als thuiswerken, vliegt de tijd voorbij. Ik ben nu alweer ruim acht weken bezig, maar het voelt langer. En dat voelt positief. Op vrijdag ben ik net als alle andere adviseurs in Amersfoort voor de Nautus-vrijdag. Een dag in het teken van contact met de andere adviseurs juist omdat we elkaar de rest van de week niet zien. Uiteraard is er dan ruimte voor persoonlijke en teamontwikkeling door bijvoorbeeld kennissessies, teamoverleg en trainingen. Bij Nautus word je volledig ondersteund en gefaciliteerd om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen. Naar mijn idee is dat uniek: nog niet eerder heb ik een werkgever gehad waarbij dit in deze mate aanwezig is en gestimuleerd wordt!

Het beste van twee werelden
Maar nog even over terug naar ‘vroeger’. Ook al zal de volgende opdracht waarschijnlijk niet plaatsvinden in een voormalig woonplaats, zal ik toch met veel plezier blijven werken. Nautus ligt precies in het midden tussen de Randstad en mijn eigen woonplaats. Hiermee combineer ik afwisseling in werkomgeving en heb ik tegelijkertijd rust in mijn woonomgeving. Het beste van twee werelden voor de toekomst.

Meer weten?

Neem contact op met onze Nauturiaan Gwen Colegem.

Mail Gwen