21-04-2023

Time flies when you’re having fun!

Na een fijne vakantie tussen twee banen in, begon ik half januari bij Nautus. Omdat ik in december al tijd had om op gesprek te gaan bij mogelijke opdrachtgevers, kon ik gelijk in mijn eerste week al beginnen bij een mooie opdracht bij gemeente Edam-Volendam. Zowel bij Nautus als mijn deze eerste opdracht ben ik heel fijn ontvangen en kon ik lekker aan de slag. Inmiddels ben ik dus al zo’n drie maanden aan het werk, maar dit voelt al veel langer. Time flies when you’re having fun!

Het verschil van groot en klein
Voor mijn tijd bij Nautus werkte ik bij de gemeente Amsterdam; veel groter dan Edam-Volendam natuurlijk! Ik vind het ontzettend interessant om de verschillen tussen een grote, zo niet de grote gemeente te zien. In Amsterdam werk je met een heel team op een specifiek onderwerp voor een specifieke doelgroep in een specifieke buurt of stadsdeel. In een kleine gemeente krijgt één persoon verschillende onderwerpen voor de gehele gemeente op het bordje. Daarnaast was het soms al heel wat als je bij zo’n grote gemeente het afdelingshoofd ziet, omdat je allemaal op andere locaties werkt. En in het gemeentehuis van Edam-Volendam heb je soms gezellig lunch met de wethouder of gemeentesecretaris, dat is even iets anders! Zo heeft alles z’n voors en z’n tegens.

Hoe zit dat dan op die vrijdag?
In gesprekken met collega’s van de gemeente waarmee ik samenwerk op mijn opdracht, kwam de vraag: Hoe dat nou zit op die vrijdag, je bent niet vrij maar niet altijd goed bereikbaar? Als ik dan vertel over de Nautus-vrijdag waar ik trainingen volg en er ruimte is voor vragen, intervisie en brainstormsessies, krijg ik vaak te horen: Goh, wat fijn dat dat er is! Die mogelijkheden op de vrijdag, is tegelijk ook één van mijn leerpunten. Want ik moet vragen stellen, vragen stellen en vragen stellen en niet alles zelf willen uitvogelen. Er valt zo namelijk veel te leren van al die collega’s met al hun kennis en ervaring maar dan moet je ze er wel naar vragen.

Ruimte voor groei
Waar veel collega’s als duo’s op opdrachten zitten, heb ik op dit moment een opdracht waar ik alleen op zit. Ik merk dat het vertrouwen dat ik voel vanuit de opdrachtgever en Nautus mij ontzettend helpt in mijn professionele groei. Zo krijg ik de ruimte om mijn kennis te verbreden en ervaring op te doen. Dit geeft me veel energie en werkgeluk. Tegelijk luister ik ook met veel plezier naar alle verhalen van andere Nauturianen over hun opdrachten en de kennis en ervaring die ze daar op doen. Ondertussen kijk ik er ook naar uit om na het afronden van mijn huidige opdracht weer in een ander gebied (zowel fysiek als op onderwerp) ervaring op te doen. Want dit is precies de reden dat ik bij Nautus ben gaan werken. Tijdens mijn zoektocht naar een baan merkte ik dat ik eigenlijk alles in het sociaal domein interessant vond en hoe kies je dan? Als adviseur bij Nautus hoeft dat gelukkig niet en kun je overal van proeven. Ik kijk er dus naar uit om veel te kunnen leren van de verschillende opdrachten waar ik in de toekomst voor zal werken, en ook van de kennis en ervaring van mijn collega’s te kunnen snoepen.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe het Sientje vergaat? Stuur haar gerust een e-mail.

Mail Sientje