21-10-2022

“Time flies when you’re having fun!”

Dan moet je ineens een stukje schrijven over je eerste periode bij Nautus. “Time flies when you’re having fun!” zeggen ze wel eens. En die uitdrukking past ook wel bij mijn eerste weken bij Nautus. Een jong, ambitieus en dynamisch bedrijf met zowel een goed zakelijk hart als een goed hart voor de medewerkers. En het gevoel dat ik kreeg over het bedrijf na de eerste gesprekken, blijkt ook in de praktijk zo te zijn. Je voelt je direct welkom in het team Bedrijfsvoering, en ook alle andere collega’s (Nauturianen zoals wij allemaal genoemd worden) hebben mij een warm welkom gegeven. Het voelt ook alsof ik al langer dan twee maanden in dienst ben.

Ver weg en toch dichtbij
Spannend was de overstap. Het was voor mij wel even nadenken na een aantal jaar in Twente (dicht bij huis) te hebben gewerkt en dan naar Amersfoort te reizen. In het verleden reed ik als consultant het hele land door en wilde nu het reizen door Nederland voor m’n werk tot een minimum beperken. Maar het is een flexibel bedrijf en thuiswerken behoort tot de opties en een dag of twee in de week met de trein of auto naar Amersfoort is goed te combineren met het gezinsleven, een voor mij heel belangrijke overweging. En met dank aan een goede ICT-infrastructuur blijf je altijd en gemakkelijk in contact met collega’s.  

Mijn nieuwe functie
Tot voor mijn komst behoorde ICT en kwaliteit tot het domein van de Manager Bedrijfsvoering en voerde hij het ook uit. Bij groei hoort ook delegeren, dus kwam er een nieuwe functie bij. Voor mijzelf als voor Nautus is ICT- en Kwaliteitsmanager een nieuwe functie en samen geven we de functie vorm. Niet alles hoeft bedacht te worden; er staat al veel. We hebben een erg uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem (KMS), waar alles qua verantwoordelijkheden en beslissingsbevoegdheid vastligt. De zaken waren gemakkelijk over te hevelen van Manager Bedrijfsvoering naar ICT- en Kwaliteitsmanager. En nu probeer ik er m’n eigen draai aan te geven, in samenwerking met mijn collega’s. Op naar verdere professionalisering, innovatieve oplossingen en groei!  

Een goede keuze, ik blijf!
Je leest het al; ik heb het naar mijn zin.! Het reizen valt me erg mee en ik raak er al aardig aan gewend. Leuke uitdagingen op m’n werk, veel afstemming en sparren, maar ook zeker tijd voor mijn gezin. Ik houd van een goede work-life-balance, ook iets dat bij Nautus hoog in het vaandel staat. Ik denk dat ik nog maar even blijf… 

Meer weten?

Neem contact op met onze Nauturiaan Joris Ikink.

Mail Joris