19-08-2021

Uit met de pret…

Klaar voor het volwassen leven! Ongeveer 1,5 maand geleden begon ik als junior adviseur bij Nautus. Spannend, mijn eerste grote mensen baan! Met een goede dosis (gezonde) spanning reisde ik vanuit onze mooie hoofdstad naar Amersfoort en stapte het kantoor binnen. Fijn idee dat dat voorlopig de laatste keer met de trein was, want daar stond onder andere mijn nieuwe bolide op me te wachten. Bijzaak misschien, want na een warm ontvangst en overladen te zijn met de informatie over Nautus, mocht ik me met belangrijke dingen bezig gaan houden.

Uitdagende opdrachten
Ik werd gelijk in het diepe gegooid en startte met maar liefst drie opdrachten, verdeeld over het hele land. Nadat mijn topografische kennis van Drenthe en Zeeland op de proef was gesteld, werd ik ook gelijk uitgedaagd door de onderwerpen. De onderwerpen toeslagenaffaire en beschermd wonen waren eerst een ver-van-mijn-bed-show. Door erin te duiken en me erin vast te bijten, werden deze onderwerpen steeds duidelijker. En dat maakt werken bij Nautus ook zo leuk; je kunt je verdiepen in verschillende, uitdagende onderwerpen om zo erachter te komen wat het best bij je past. Het sociaal domein staat nooit stil en er is zoveel te leren, waardoor je elke keer weer geprikkeld wordt. En daarin is er bij Nautus heel veel ruimte voor jouw eigen mening!

Nautus-uitje
Na mijn eerste week viel ik gelijk met mijn neus in de boter: er stond na lange tijd weer een fysiek Nautus-uitje op de planning. Tijdens een potje Kubb in het zonnetje leerde ik mijn nieuwe collega’s steeds beter kennen en proefde ik even van de sfeer die er normaal gesproken hangt. Ik voelde me gelijk thuis en onderdeel van de groep!

Vanuit de woonkamer
Gelukkig mocht ik als nieuwe adviseur veel naar kantoor, maar ook ik werk nu een aantal dagen per week thuis. In het begin was dit lastig, omdat ik veel vragen had en mijn weg nog moest zoeken. Gelukkig staan mijn collega’s altijd klaar en kan ik ze de hele dag door bellen, dit zorgt voor een lage drempel. Daarnaast kreeg ik veel verzoekjes om eens bij te praten, zodat ik ook vanuit huis kennis kon maken. Kortom, ik kan gelukkig bij iedereen terecht met al mijn vragen.

Beginnen met werken, uit met de pret? Ik zet de pret gewoon voort bij Nautus!

Stuur Julia een mailtje

…als je meer wilt weten over haar eerste ervaringen bij Nautus!

Mail Julia