21-05-2024

Van brein tot beleid

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets’ wilde doen met mensen. Mensen helpen. In welke vorm wist ik nog niet precies. Maar ik wist dat ik mijn steentje wilde bijdragen en het verschil wilde maken voor de mensen die het minder goed hebben dan ikzelf.

Deze abstracte gedachte bracht me al snel op het pad van de psychologie. Ik wilde alles weten over waarom mensen doen wat ze doen. En zo volgde ik een bachelor en specialisatie Neuropsychologie, compleet met een bezoekje aan de snijzaal van het Erasmus MC. Je moet tenslotte weten hoe de hersenen werken (en eruitzien) als je gedrag wilt begrijpen. Hierna verplaatste mijn pad van Rotterdam naar Utrecht en sloot ik mijn academische carrière af met een master gericht op gedragsbeïnvloeding en veranderkunde.  

Zoemend van prikkels maar voldaan
Ruim 3 jaar later, en een bak aan ervaring op mooie projecten verder, kwam Nautus op mijn pad. En na een tussenperiode van welgeteld één vrije dag begon ik op vrijdag 1 maart bij Nautus. En beginnen op vrijdag, dat had volgens mijn teamleider zowel iets positiefs maar er is ook een kanttekening. Vrijdag is namelijk niet zomaar een dag. Het is de Nautus-vrijdag. Wat betekent dat alle collega’s op kantoor zijn en de hele dag in het teken staat van kennisdelen en elkaar ontmoeten. Het positieve: je leert gelijk alle collega’s kennen en krijgt een goede indruk van Nautus. De kanttekening: álle collega’s zijn op kantoor en zoemt het van de energie! En ook ik ging zoemend weer naar huis. Zoemend maar met een glimlach op mijn gezicht. Starten bij Nautus voelde als een warm bad en vanaf het allereerste moment wist ik dat ik de goede keuze had gemaakt.

Gelijk de mouwen opstropen
Na die eerste dag kon ik gelijk aan de bak. Ik mocht instromen op twee mooie opdrachten: eentje in Zwolle en eentje in Hattem. Met deze twee  opdrachten pak ik gelijk een breed scala aan thema’s mee in het sociaal domein: van werk en inkomen, tot huiselijk geweld en mensenhandel. Een divers palet vol mooie uitdagingen. Ik ben aan de slag met het doorontwikkelen van een visie op de aanpak van huiselijk geweld en het ontwikkelen van beleid in lijn met de Participatiewet in balans. Dat steentje bijdragen komt hiermee helemaal goed. En die vrijdag? Het is nog steeds zoemend. Maar ik kijk er elke week weer naar uit.

Meer weten?

Vind je het leuk om mee te weten over bijvoorbeeld de opdrachten waar Marion mee bezig is? Stuur haar gerust een e-mail!

Mail Marion