05-06-2024

Van de vulkaan naar Nautus

Daar stond ik dan eind maart 2023, op de top van de Acatenango vulkaan in Guatemala. Na uren te hiken onder steeds veranderende omstandigheden en hoge temperaturen hadden we eindelijk het basiskamp bereikt. Door nog eens 2 uur te hiken bereikte ik uiteindelijk mijn doel: op nog geen 300 meter afstand een actieve vulkaan op 4000 meter hoogte te zien losbarsten. Wat een geweldige ervaring!

Nadat ik in 2022 mijn masteropleiding beleid, communicatie en organisatie afrondde en een wereldreis door Zuid-Amerika had gemaakt wilde ik iets nieuws doen. Ik zocht naar een baan waar ik mezelf kan ontwikkelen en waarbij ik maatschappelijke impact kan hebben. Ik moest denken aan dat moment boven op de vulkaan: zou zoiets haalbaar zijn?  

Werk bij Nautus
Toen ik de vacature van Nautus tegenkwam, wist ik meteen: dit is het! Na een aantal gesprekken met Nautus werd mijn enthousiasme alleen maar groter, en gelukkig bleek dit wederzijds! Nee, het was geen vacature voor reisleider of reisgids, maar toch vertoont werken bij Nautus op een bepaalde manier gelijkenissen met die vulkaanhike. Klinkt misschien vreemd, maar ik zal het proberen uit te leggen.  

Warmte
De temperatuur was tijdens de vulkaanhike een aangename 25 graden, lekker warm dus. Weliswaar op een andere manier, maar die warmte is ook wat ik in mijn eerste maanden heb ervaren bij Nautus. Ik voelde me vanaf het begin welkom, kreeg veel hulp en de werksfeer binnen Nautus is erg prettig. Naast werkafspraken is er ook tijd voor teamuitjes en ook de Nautus-vrijdag – de dag waarop iedereen standaard naar kantoor komt – speelt hier een belangrijke rol in.

Diversiteit
Tijdens de hike liep je in 10 uur door vier compleet verschillende klimaten en omgevingen: van bosgebied tot steppe, van weide’s tot gebergten. Binnen Nautus is er ook veel diversiteit. Er zijn veel verschillende expertises. Collega’s zijn gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen, waardoor zij met hun expertise kunnen uit blinken. Wanneer ik zal beginnen aan een eigen opdracht, weet ik dat ik altijd kan rekenen op hulp van mijn collega’s dankzij de interne kennisdeling binnen de organisatie.  

Actief
Een hike naar de top betekende 2 dagen lang actief bezig zijn en veel meters maken. Ook binnen Nautus merk ik dat actief zijn van belang is. Zo maak ik samen met collega’s Danique Huffels en Lieke de Jong deel uit van de vitaliteitscommissie, waar we bijdragen aan de vitaliteit binnen Nautus. Hardlopen, ijsbaden, of zelfs salsadansen tijdens de vrijmibo – bij Nautus kan het allemaal.  

Wil jij ook samen met Nautus tot grote hoogte komen? Neem dan contact met ons op of stuur mij gerust een mailtje.  

 

Meer weten?

Bastiaan nodigde je al uit om hem een bericht te sturen als je meer wil weten. Dus schroom niet en stuur hem een berichtje.

Mail Bastiaan