02-01-2023

Van een vliegende start naar een zachte landing!

Na een lange vakantie startte ik op 1 november bij Nautus. En dan zul je net zien. De avond voor mijn eerste werkdag bleek mijn vlucht vertraagd waardoor ik midden in de nacht op Schiphol landde. Een valse start zou je denken. Niks is minder waar; ik kreeg die ochtend meteen energie van het strak georganiseerde inwerkprogramma en de eerste kennismakingen met collega’s. Natuurlijk droeg een goede bak koffie uit de automaat daar ook aan bij. Hoe het verder ging, vertel ik je graag in mijn ‘Even voorstellen’.

Ready for take-off na mijn studie 
Na mijn master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit wist ik het zeker; ik wil werken in het publieke domein. Bij die constatering deed zich echter al meteen een probleem voor: keuzestress. Door de veelheid aan organisaties, functies en beleidsterreinen zag ik door de bomen het bos niet meer. Want waar in het publieke domein wilde ik dan precies aan de slag? Een tweejarig traineeship bij Newpublic gaf mij het verlossende antwoord. Mijn hart gaat sneller kloppen van maatschappelijke vraagstukken en daarom past het sociaal domein het beste bij mij. Toen ik op LinkedIn werd benaderd door een recruiter die mij vertelde over Nautus, was ik dan ook gelijk enthousiast. De rest is geschiedenis.  
 
Ruimte voor een zachte landing  
Omdat ik niet direct op een opdracht kon starten, heb ik mijn eerste weken besteed aan het ondersteunen van collegas. Daarnaast was er voldoende tijd en ruimte om de organisatie zelf te leren kennen. Voor mij kwam alles hierin tezamen op de Nautus-vrijdag. Op deze dag werken alle adviseurs van Nautus op kantoor en staan ontmoeting en ontwikkeling centraal. Ik kijk met veel plezier terug op deze dagen. Tegelijkertijd merkte ik dat ik graag voor het overige deel van de week op een eigen opdracht aan de slag wilde gaan.  
 
Op vlieghoogte!   
Dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Inmiddels ben ik namelijk werkzaam op twee opdrachten. In Zutphen werk ik als projectleider op het gebied van Jeugd en Onderwijs. En in Zoetermeer werk ik als beleidsadviseur op het gebied van Arbeidsmarkt en Participatie. De verschillen in rol en beleidsthema en het feit dat ik beide opdrachten met een Nautus-collega mag uitvoeren, bevestigen mijn keuze voor een adviesbureau. De komende tijd hoop ik mij daarom verder te ontwikkelen als adviseur en projectleider bij Nautus. Op naar de sterren (en daar voorbij)! 

Meer weten?

Neem contact op met onze Nauturiaan Rick Kropff.

Mail Rick