07-09-2020

Van het lezen over een nieuwe Nauturiaan… naar zelf starten als Nauturiaan!

Het lezen van enkele persoonlijke artikelen op de Nautus site wekte mijn interesse voor het werken bij Nautus. Na enkele sollicitatiegesprekken begin dit jaar, een wat langere aanloop door Corona en het afronden van mijn vorige baan, mocht ik op 3 augustus dan echt beginnen!

Voordat ik startte bij Nautus, werkte ik aan gedragsverandering door middel van het ontwikkelen van campagnes en interventies. Ik merkte al tijdens mijn studie dat ik graag toewerk naar vooruitgang in de maatschappij. De omgeving zo inrichten dat iedereen kan meedoen, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, afkomst en gezondheid heeft mij daarnaast altijd geboeid. Bij Nautus kon ik hier op een hele directe manier verschil in gaan maken, dus besloot ik te solliciteren.

Een warm bad
Wat ik al voelde tijdens de kennismakingsgesprekken, werd gelijk bevestigd tijdens mijn eerste werkdag: wat een fijne organisatie en wat is alles goed geregeld! Ik werd samen met twee andere junior adviseurs hartelijk welkom geheten door mijn nieuwe collega’s. Na het ontvangen van mijn MacBook, Iphone en leaseauto werd uitgebreid verteld over de achtergrond, werkwijze en systemen van Nautus.

De openheid die Nautus aan haar werknemers geeft over hoe de zaken er voor staan, zorgt ervoor dat je goed weet wat je kunt verwachten en wat van jou verwacht wordt. Iets wat heel prettig is – zeker in coronatijd.

Van suïcidepreventie naar Regio Deals en Vroegsignalering
Ik kon gelijk aan de slag met meerdere, diverse projecten. Zo ben ik begonnen als kwartiermaker suïcidepreventie bij de gemeente Hilversum. Met mijn achtergrond in de sociale- en gezondheidspsychologie sluit dit goed aan bij mijn interesses. Waarbij ik in deze rol het gevoel heb dat ik het verschil kan gaan maken, bijvoorbeeld door het organiseren van een publiekscampagne binnen de gemeente.

Ook leerde ik nieuwe dingen – zoals over de Regio Deal in regio Oost-Groningen en over de wet gemeentelijke schuldhulpverlening (wgs). Ter voorbereiding op de wgs wordt in de gemeente Woerden een nieuwe werkwijze Vroegsignalering opgezet. Een ontzettend mooie manier om schuldenproblematiek in een vroeg stadium aan te pakken. Het voelt goed om hier deel van uit te maken. Als kers op de taart doe ik deze opdrachten ook nog eens met gezellige collega’s, die graag hun kennis en ervaring met je delen.

Ondanks het vele thuiswerken, heb ik het gevoel dat ik écht aan het werk ben voor Nautus. Ook de komende maanden staat er nog genoeg te gebeuren, een fijn en leuk vooruitzicht. Ik zit op m’n plek!

Nader kennismaken?

Stuur Robin een mailtje en maak een afspraak!

Mail Robin