03-06-2020

Van IT naar SD: een bewuste keuze

‘O dat zal wel gek zijn, starten met je nieuwe baan in Corona-tijd. Hoe is dat?’ Dat is over het algemeen het eerste wat men zegt als ik vertel dat ik op 15 april ben gestart bij Nautus. En hoewel het misschien gek is om in een tijd van crisis iets nieuws te beginnen, is mijn antwoord op de vraag eigenlijk helemaal niet gericht op hoe de pandemie mijn werk beïnvloedt.

Hiervoor heb ik 3,5 jaar in de IT-sector gewerkt, in functies in recruitment en HR-advies. Een snel-ontwikkelend werkveld met een projectmatige en resultaatgerichte manier van werken, dat maakte het voor mij leuk en uitdagend. Echter begon ik de link naar mijn achtergrond in sociologie meer en meer te missen, dus toen iemand in mijn netwerk (nu mijn collega!) de vacature van Nautus deelde op LinkedIn besloot ik deze kans te verkennen.

Het beste van twee werelden
Vanaf mijn eerste contact met Larissa over haar ervaringen bij Nautus, tot de prettige kennismakingsgesprekken tijdens de sollicitatieprocedure en het contact voorafgaand aan mijn indiensttreding: alles bevestigde voor mij het gevoel dat ik bij Nautus de ideale combinatie kon vinden van de maatschappelijke vraagstukken en het projectmatige werken. Voor mij de beste plek om mijn ambities waar te maken: met gelijkgestemde collega’s en opdrachtgevers aan een inclusieve samenleving bouwen, waarin iedereen op zijn eigen manier kan participeren.

Ik kon daar vanaf mijn eerste werkdag gelijk mee aan de slag, en wel op twee verschillende opdrachten. Ik besteed momenteel voor een Flevolandse gemeente twee dagen in de week aan een strategie en themaplannen voor het sociaal domein. De andere twee dagen ben ik werkzaam als beleidsadviseur maatschappelijke zorg voor een aantal Veluwse gemeenten. Ook in de opdrachten vind ik een fijne balans terug van vraagstukken rondom een specifiek thema binnen het sociaal domein en een strategische beleidsopdracht.

Maar je ziet je collega’s dus niet?
Nee, helaas moet een Nautus-vrijdag nog even op zich laten wachten. Het is me wel duidelijk geworden dat Nautus uit een groep betrokken mensen bestaat, er een open sfeer heerst en dat ik elke collega op elk moment kan bellen. Hetzij om hun ervaring in en kennis van het sociaal domein te raadplegen, hetzij om nader kennis te maken. Al moet ik zeggen dat dat laatste door de dagstart met het team, de thuiswerk-challenges en de digitale vrijdag al voorspoedig gaat. Nu is het alleen nog afwachten of mijn gevormde beeld over mijn collega’s overeenkomt met hoe ze in het echt zijn, en of een teamoverleg met twee naamgenoten minder verwarrend wordt als we ons in dezelfde ruimte bevinden…