18-03-2024

Van Nootdorps voetbalveld naar Amersfoorts beleidsveld

Tien jaar lang stond ik vol plezier op de zaterdagochtend een balletje te trappen. De zon op je bol en met elkaar toewerken naar het doel. Ik stond voor het eerst op het gras in het dorp waar ik ben opgegroeid, Nootdorp. Toen ik op kamers ging en mezelf een trotse Utrechter mocht noemen, verplaatste het naar de lokale studentenvoetbalvereniging. 

In Utrecht volgde ik de studies sociologie en youth studies. Menselijk gedrag, sociale interacties en structuren binnen de samenleving hadden echt mijn interesse. Na mijn afstuderen zocht ik dan ook een baan in het sociaal domein, het liefst bij een organisatie die maatschappelijke problemen aanpakt en dus écht impact maakt. Ik kwam op de hoogte van Nautus, en dit bleek een match!

De eerste week: een mix van spanning en ontspanning (en koffie)
Maandag 15 januari 2024 was het zover: de start van een fulltimebaan! Die eerste week kan ik me nog goed herinneren: De eerste dag stond in het teken van settelen, het ontvangen van alle devices en natuurlijk Nautus als organisatie leren kennen. Op dag twee mocht ik al gelijk mee naar de gemeente Wassenaar! Samen met collega Branca Versteeg vullen we de rol in van adviseur gezondheidsbeleid. Aan het eind van deze spannende maar interessante week stond een teamuitje gepland! Ideaal om Nautus en de collega’s beter te leren kennen. Zo hadden we een diner, waarbij we in groepjes een gang maakten. Ook had iedereen een gedicht geschreven en een bijpassend cadeau gescoord. Zelfs voor mij was er een gedicht gemaakt. De inhoud laat ik achterwege, maar we hebben gelachen!

De kunst van kennisdeling
Wat me de eerste weken opviel was de continue uitwisseling van ervaring en kennis tussen collega’s. “Is er iemand die ervaring heeft met…?” “Zijn er collega’s die kennis hebben over…?” Dit soort vragen komen regelmatig voorbij in de groepsapp. Verschillende achtergronden, expertises en perspectieven komen bijeen, waardoor men elkaar goed aanvult en kan inspireren. Superfijn! Ook is er een open en laagdrempelige sfeer. Het maakt daarbij niet uit of het een intern overleg, een activiteit in het teken van vitaliteit of juist de vrijdagmiddagborrel is. Zo was er al snel een carnavalsborrel. Spannend zou je kunnen denken. Ga je verkleed en hoe uitbundig ga je? Ik moet zeggen dat ook ik hierover nadacht. Toen ik eenmaal veel collega’s verkleed zag, vloog deze gedachte weg en was het zeker een gezellige avond!

Hoe nu verder?
Inmiddels zijn we al enige tijd verder en kan ik zeggen dat ik mijn plekje echt wel heb gevonden. Betrokken collega’s, interessante opdrachten en variatie in de werkweek. De komende tijd ga ik verder met het gezondheidsbeleid in de gemeente Wassenaar en ondersteun ik enkele collega’s bij hun opdrachten. En het voetballen? Ik denk dat ik ook dáár weer werk van ga maken.

Meer weten?

Wil je weten hoe het nu met Tessa van Koppen gaat? Stuur haar gerust een mailtje!

 

Mail Tessa