22-04-2024

Verbinden, patronen doorbreken en aanjagen!

Ik begon mijn carrière bij de Koninklijke Marine en volgde mijn pad naar het sociaal domein, en inmiddels vervul ik op persoonlijk vlak ook nog de rol van burgervoogd. Deze reis heeft mij een rugzak vol ervaringen en kennis gebracht. Velen vinden het een bijzondere overstap en vragen: “Hoe combineer je dat met een fulltime baan?”

Voor mij is de overstap logisch; alles wat ik de afgelopen 20 jaar heb gedaan, is met en voor mensen geweest. Mijn motto is: door nieuwsgierig te zijn naar mensen en krachten te bundelen, kun je samen meer bereiken. Soms krijg je zelfs meer terug dan verwacht; dat zijn de mooiste momenten. En de energie? Het kost energie, maar de zichtbare impact en het samen vieren van successen geven zoveel terug. 

Waarom koos ik voor de gemeente?
Persoonlijk en professioneel zie ik de kloof tussen de behoefte van inwoners en de inrichting van ons systeem groter worden, wat leidt tot frustraties bij zowel inwoners als professionals. Ik wil hier verandering in brengen door patronen te doorbreken, bewustzijn te vergroten en verbindingen te leggen. Mijn streven is om beleid en uitvoering op elkaar aan te laten sluiten en inwoners positief te laten participeren in beleidsvorming. 

Hoe gaat het nu?
Als kwartiermaker bij de gemeente Wassenaar ben ik met een enthousiast team bezig met het opzetten van een preventief programma gericht op het voorkomen van middelengebruik onder jongeren. De eerste periode was uitdagend en vereiste een andere mindset wat betreft deadlines, processen en communicatie. Maar succes hangt af van het vinden van de juiste mensen, samenwerken, enthousiasme en de drive om impact te maken. Samen werken we aan een gemeenschappelijk doel! 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Branca en haar opdracht? Stuur haar dan gerust een bericht!

Mail Branca