08-05-2023

Verschillende gemeenten – met eigen opgaven, visies, werkwijzen en processen; ik word er blij van! 

Ja hoor, daar was ie dan. Mijn allereerste werkdag bij Nautus. Eindelijk zelf aan de slag met maatschappelijke vraagstukken en praktijkervaring opdoen in een dynamisch werkveld. Dit was het moment waarop ik in al die jaren studeren had gewacht. Na mijn master Communicatie, Beleid en Management wist ik dat ik graag aan de slag wilde in de publieke sector. Maar dan kan je nog alle kanten op. “Wat vind ik dan precies leuk? Wat kan ik goed? Waar krijg ik energie van?” Allemaal vragen die mij het afgelopen jaar bezighielden. Eén ding wist ik in ieder geval zeker: ik wilde zo veel mogelijk leren en een kijkje kunnen nemen in verschillende keukens. Dat zit bij Nautus wel goed. 

Zo veel mogelijk leren
Na twee rustige eerste weken was het tijd voor mijn eerste opdracht. Of nou ja… het waren er plotseling vier. Ik kon bijspringen bij twee collega’s en hen ondersteunen op hun opdrachten. Maar ik kon ook starten op twee eigen opdrachten: voor de gemeenten Arnhem en Assen. Allemaal opdrachten die niet alleen sterk verschillen op rol, maar ook op inhoud. Stress-sensitieve communicatie, inkomstenvrijlating, vestigingsbeleid en heidagen – tot voor kort onbekende terreinen voor mij. Ik kreeg het vertrouwen en de vrijheid om hiermee aan de slag te gaan. Best spannend! Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s bij Nautus. Deze club betrokken mensen hebben niet alleen een hoop kennis en expertise in huis. Maar zij delen dit maar al te graag. Ik kan collega’s op elk moment bellen en geen vraag is voor hen te gek. En komen mijn vragen eerder niet al aan bod? Dan is daar op de Nautus-vrijdag alle ruimte voor. Op deze dag staat kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling centraal. Bijvoorbeeld door trainingen, intervisie of brainstormsessies. Het uitgelezen moment om toch nog na te vragen hoe het ook alweer zat…  

Aan de slag voor verschillende gemeenten
Dat kijkje in verschillende keukens nemen, zit trouwens ook wel goed. Nu zo’n drie maanden verder, heb mijn eerste drie (tijdelijke) opdrachten afgerond. Hoewel dit in het begin heel veel verdiepen, snel schakelen, afstemmen en slim agendabeheer vereiste – is deze tijd toch echt voorbij gevolgen. Komende maanden ga ik verder aan de slag voor de gemeenten Assen, Zeewolde en Hengelo. Allemaal hele verschillende gemeenten – met eigen opgaven, visies, werkwijzen en processen. Ondertussen weet ik mijn weg al aardig te vinden. Binnen mijn opdrachten maar ook daarbuiten. En kom ik er even niet uit? Dan weet ik dat ik altijd bij mijn fijne collega’s van Nautus terecht kan. 

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de opdrachten van Beatriz? Stuur haar gerust een mailtje!

Mail Beatriz