27-09-2023

Vitaliteitsweek bij Nautus

Deze week is het de Nationale Vitaliteitsweek. Een mooi moment om extra stil te staan bij jouw vitaliteit, vinden we bij Nautus. Maar wat is vitaliteit precies voor ‘vitaliteitscoach’ Julia? En hoe geven we hier binnen Nautus invulling aan? 

Vitaliteit is luisteren naar je lichaam
Vitaliteit is voor mij méér dan alleen die sixpack hebben. Het is op alle vlakken lekker in je vel zitten: fysiek, mentaal én emotioneel. Maar, het is oké als het even duurt voordat je de balans tussen deze drie gevonden hebt. Je kunt niet van de één op de andere dag om zes uur op staan, gaan sporten, mediteren én dan ook nog een gezonde salade in elkaar draaien. Nee, kleine stapjes. Zet die wekker eens een kwartier eerder en loop eens een rondje van zes kilometer in plaats van vijf. Luister hierbij naar je lichaam. Vitaliteit is voor mij ook accepteren dat het soms even niet lukt of dat het vandaag echt je dag niet is. Of je week. 

Vitaliteit bij Nautus 
Bij Nautus is vitaliteit een belangrijk onderdeel. En dan vooral op de Nautus-vrijdag. Zo ruilen we de vrijdagmiddagborrel één keer per maand in voor een hardloop- of wandelrondje. Daarnaast trotseerden we een ijsbad en leerden we tijdens een workshop meer over gezonde voeding. En deze week is het Nationale Vitaliteitsweek en zetten we er een tandje erbij. Collega Danique Huffels en ik bedachten een toffe actie. Deze dagen gaan we met elkaar de strijd aan tijdens Dé Nautus Vitaliteitsbingo. Hierbij is meedoen eigenlijk belangrijker dan winnen. We inspireren en motiveren elkaar door middel van negen verschillende opdrachten. Dat gaat van een gezonde lunch, neem de trap, ga voor 22.30 uur naar bed en beperk je schermtijd tot maximaal twee uur per dag. Heel leuk om te doen en we zien in de app dat collega’s elkaar uitdagen en inspireren. De een heeft nog slimmere manieren om een opdracht te halen dan de ander! Zo halen we het beste in elkaar naar boven. En dat zien we dan weer terug op de werkvloer.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je een vraag over vitaliteit? Vraag het onze vitaliteitscoach Julia Eijlander.

Mail Julia