07-10-2021

Vrijheid opgeven? Juist niet!

Afgelopen augustus ben ik begonnen als junior adviseur bij Nautus. Na mijn master Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie te hebben afgerond was ik enthousiast om eindelijk aan de slag te gaan. Hoewel studeren mij goed beviel, had ik na 6 jaar wel genoeg colleges gevolgd en boeken gelezen. Gelukkig was mijn leukste (en tevens eerste) sollicitatie meteen raak; ik mocht beginnen bij Nautus! Een beetje spannend, zo’n eerste begin, maar vooral heel leuk. Na mijn studentenleven te hebben afgesloten met een welverdiende vakantie ging ik op 16 augustus van start.

Een goed begin
Ik kreeg een warm ontvangst en voelde mij gelijk welkom. Alle collega’s die ik ontmoette benadrukten dat ik altijd vragen kon stellen. Op mijn eerste dag hoorde ik ook welke opdrachten ik de komende tijd ging doen. Ik mocht me gaan verdiepen in de onderwerpen suïcidepreventie, bestaanszekerheid en gezondheidsbeleid, verdeeld over drie gemeentes.

Vanwege mijn achtergrond in de (sociale- en gezondheids-) psychologie was het voor mij in de eerste instantie nog niet helemaal duidelijk wat ik binnen de opdrachten allemaal zou gaan doen. Gaandeweg werd dit gelukkig al snel duidelijk en kon ik met allerlei taken aan de slag. Dat moest ook wel, want ik ging gelijk voor drie opdrachten aan het werk. Helemaal niet erg, want ik had goed kunnen uitrusten in mijn vakantie. In alle drie mijn opdrachten zie ik raakvlakken met gezondheidspsychologie, maar ook buiten deze raakvlakken leer ik een hoop nieuwe informatie over elk onderwerp. Daarnaast leer ik steeds weer een beetje meer over de rest van de vele onderwerpen in het sociaal domein.

Het belang van balans
Voordat ik van start ging vond ik het best eng om de vrijheid van het studentenleven op te geven. Ik zou fulltime gaan beginnen aan de tegenwoordig vaak gevreesde 9 tot 5. Hierin kwam ik er al snel achter dat ik één nadeel van het (master)studentenleven was vergeten: ik hield eigenlijk helemaal niet zo veel tijd over in mijn week. Ik geniet nu juist meer van de vrije tijd in de weekenden en avonden. Dit zorgt ervoor dat ik doordeweeks weer energiek aan de slag kan met mijn opdrachten. Het was even wennen om dan ook echt helemaal niks productiefs te doen, maar ik geloof dat ik er inmiddels best goed in ben. Ook vind ik de Nautus-vrijdag een heel prettige manier om de week af te sluiten. Op vrijdagen werken we in principe niet aan opdrachten, maar focussen we op persoonlijke ontwikkeling en leren we elkaar beter kennen. Zeker wanneer je net start met fulltime werken is dit fijn. Ik ervaar dat het me meer perspectief en energie geeft om me van maandag tot en met donderdag volop te richten op mijn opdrachten. Met het starten van mijn (half) 9 tot 5-baan bij Nautus heb ik dus eigenlijk een stukje rust gevonden!

Stuur Randi een mailtje

… als je meer wilt weten over haar eerste ervaringen bij Nautus!

Mail Randi