28-03-2022

Waar ben ik aan begonnen?

Die vraag heb ik mezelf heel vaak gesteld, toen ik ruim drie maanden geleden het studentenleven inruilde voor een fulltimebaan bij Nautus. Niet lang daarvoor was ik afgestudeerd voor de masteropleiding Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. De focus op lokaal en regionaal bestuur in mijn opleiding smaakte naar meer. Daarnaast wilde ik graag in mijn werk een bijdrage leveren aan oplossingen voor sociale vraagstukken die in de samenleving spelen. De keuze voor Nautus was dan ook snel gemaakt! Na een welverdiende vakantie ging ik daarom vol enthousiasme aan de slag als junior adviseur.

Die eerste maanden stonden vooral in het teken van veel nieuwe informatie en indrukken. Allereerst moest ik als starter omschakelen naar een 40-urige werkweek. Daarnaast moest ik mijn weg vinden in een compleet nieuwe organisatie. Verder stond ik als kersverse adviseur onderaan een steile leercurve over het vak en inhoudelijke kennis. Gelukkig stond ik er niet alleen voor! In de team-overleggen krijg ik steeds meer mee over hoe het adviseurschap eruitziet in de praktijk, de dilemma’s die erbij horen en de pluspunten van dit werk. Alle collega’s stonden ook altijd open voor vragen of twijfels die ik had. Als tegenhanger voor mijn interne stressvraag: “Waar ben ik begonnen?”, staat het geruststellende “Doe rustig aan en geniet, het komt allemaal wel goed.” Genieten lukte in ieder geval meteen vanwege de informele sfeer op kantoor en mijn gezellige collega’s. Ik voelde me gelijk welkom en op mijn plek.

In de eerste maanden kwam er dus veel op me af, maar het was zeker niet zonder resultaat! Ik ben gelijk aan de slag gegaan met een opdracht over jeugdhulp. Binnen mijn opdracht houd ik me bezig met zorgcontinuïteit, oftewel: borgen dat kinderen de zorg blijven krijgen die ze nodig hebben, ondanks wijzigingen in zorgaanbieders binnen de gemeente. Daar weet ik nu al zo veel over en ik leer elke dag meer. Ik kijk er ook naar uit om mijn kennis verder uit te breiden. Enerzijds door het uitvoeren van mijn eigen opdrachten, anderzijds met de kennissessies die op de Nautus vrijdag plaatsvinden. Waar de beginfase voelde als een flinke sprong in het diepe, duik ik nu met volle uitrusting verder in het sociaal domein en de uiteenlopende vraagstukken die daar spelen.

Langzaam aan vind ik ook een antwoord op de vraag die de eerste maanden door mijn hoofd spookte. Ik weet nu dat ik ben begonnen aan een uitdagende baan, met toffe collega’s en veel mogelijkheden voor de toekomst waar ik heel blij van word. Op naar meer sprongen in het diepe!

Stuur Saskia een mailtje

… als je meer wilt weten over haar eerste ervaringen bij Nautus!

Mail Saskia