07-04-2022

Wandel tijdens je werkdag

De ochtend. Mijn favoriete moment van de dag. Ik ben dan ook een vroege vogel: heerlijk vind ik het, om wakker te worden als de rest van de stad nog in diepe slaap is. Echt even een momentje voor mezelf. Met gemak sta ik om half 6 naast mijn bed, schiet ik mijn sportkleding aan en fiets ik vervolgens naar de sportschool. Of ik wandel een rondje door de buurt om mijn dag rustig te beginnen. Wandelen, een van mijn favoriete bezigheden. En vandaag, op de ‘Wandel tijdens je werkdag’, vertel ik graag waarom dit zo goed voor je is.

Nederlanders zijn kampioen zitten
Wist je dat Nederlanders gemiddeld 9 uur van hun dag zittend doorbrengen? En daarmee spannen we de kroon in Europa: in geen enkel Europees land zitten inwoners zoveel uur per dag. En dat is wel degelijk een probleem: veel zitten hangt namelijk samen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast kan veel uur van je dag zittend doorbrengen leiden tot overgewicht en diabetes type 2. Veel redenen om die 10.000 stappen per dag te zetten dus.

Creatiever in slechts 20 minuten
Vandaag, 7 april, is het de ‘Wandel tijdens de werkdag’. Op deze dag roept Wandelnet heel werkend Nederland op om eens een ommetje te maken tijdens de (thuis)werkdag. En dit heeft vele voordelen. Je bent even weg van je werkplek, je activeert je brein én, niet geheel onbelangrijk, je blijft gezond en fit. Ook ben je na een wandeling van slechts 20 minuten geconcentreerder, energieker en creatiever. Dus tel uit je winst!

#wandeltijdensjewerk, maar hoe dan?
Weet je niet hoe je een wandeling in jouw drukke agenda moet proppen? Hieronder een aantal tips:

  1. Maak weetings. Van welke afspraak kun jij een ‘walk your meeting’ of ook wel ‘weeting’ maken? Effectief en gezond tegelijk!
  2. Wandel ook náár je werk. Wandel een stuk van je woon-werkverkeer op een dag als vandaag. Als je bijvoorbeeld met het ov reist, stap je een halte eerder uit. Werk je thuis? Begin de dag dan met een ommetje.
  3. Lunch met een broodje in de hand. Neem je lunch lekker mee naar buiten!
  4. Maak een ommetje tijdens elk telefoontje. Spreek met jezelf af dat je tijdens elk belletje op 7 april aan de wandel gaat.

Genoeg tips en tricks om in ieder geval deze Wandel tijdens je werkdag actief door te brengen. Deel al je wandelacties en leuke ervaringen op social media met de hashtag #wandeltijdensjewerk. En vergeet niet de rest van het jaar te blijven wandelen!

Meer weten?

… over wandelen tijdens je werkdag? Neem dan contact op met Julia Eijlander.

Mail Julia