18-12-2023

Werken aan een wereld waarin we naar elkaar omkijken

Er zijn soms van die momenten in je leven, waarop je weet én voelt: dit moet ik doen. Hoewel ik destijds niet eens op zoek was naar een nieuwe baan, ontspon zich een aantal maanden geleden zo’n moment voor mij. Ik kreeg de kans om bij Nautus aan de slag te gaan. En zo geschiedde.

Door stad en land met een stabiele basis
Als adviseur werk ik aan maatschappelijke opgaven, gericht op diverse vraagstukken in het sociaal domein. Ik kom bij verschillende gemeenten door het hele land. En ik doe dat dus namens Nautus. Een plek waar ik mezelf kan zijn. Waar ik met fijne collega’s kan werken aan zaken die mij aan het hart gaan. Een plek waar de inhoud leidend is, maar de relatie minstens zo belangrijk. En waar ik ook ga, of wat de uitdaging ook is, er staat altijd een kantoor vol slimme en behulpzame Nauturianen achter mij. Fijn toch, zo’n baan? 

Op naar een socialer sociaal domein
Bij Nautus werk ik aan een wereld waarin we naar elkaar omkijken. Geen wij en zij, maar een samenleving zoals het woord doet vermoeden. Een maatschappij gestoeld op dialoog en vertrouwen. Ik ga in mijn werk dan ook graag op zoek naar de overeenkomsten en dingen die ons verbinden; die zijn er immers genoeg. En als we dan toch kijken naar verschillen, dan benut ik die het liefst door van anderen te leren en mijn blik te verbreden. Op die manier zet ik mij in voor een socialer sociaal domein. Iedereen kan namelijk weleens wat steun gebruiken. Hoe mooi is het dan om aan onderwerpen te werken, die daarin een verschil kunnen maken? 

Laat de toekomst maar komen
Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kan ik zeggen dat ik mijn plek hier wel heb gevonden. Ik heb interessante ervaringen opgedaan, leuke momenten met collega’s gedeeld, mooie en fijne gesprekken gevoerd. Met kerst in het vooruitzicht, kijk ik met vertrouwen, hoop en liefde uit naar wat de toekomst mij zal brengen. Het nieuwe jaar dient zich daarbij alweer aan, maar wat mij betreft is iedere dag de juiste dag om te beginnen met het realiseren van goede voornemens! 

Meer weten?

Wil je meer weten hoe het Ruben bij Nautus bevalt? Stuur hem gerust een mail.

Mail Ruben