03-11-2023

Weten voor wie je werkt, met wie je werkt

Vers van de universiteit, vol met de wens om iets in het sociale domein te betekenen, vroeg ik me af: “Zou het me lukken?” Solliciteren is altijd een uitdaging met vragen die door je hoofd spoken. Kom ik goed over? Zullen ze me leuk vinden? Pas ik in het bedrijf? Maar misschien nog wel belangrijker, past het bedrijf bij mij?

Past het bedrijf bij mij?
Die antwoorden kreeg ik al snel, vooral toen ik op mijn tweede Nautus vrijdag arriveerde. Die dag stond in het teken van Nautus doet! Een dag helemaal in het teken van vrijwilligerswerk. We splitsten ons in groepen om bijvoorbeeld met ouderen naar een museum te gaan. Of met mensen met een verstandelijke beperking naar een speeltuin te gaan of kluswerk te doen bij een stadsboerderij. Het werd al snel duidelijk dat Nautus niet alleen voor gemeenten werkt als opdrachtgevers, maar ook voor de mensen die in die gemeenten leven. 

Toegewijd aan MVO
Wat mijn nieuwe baan echt bijzonder maakt, is de toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Nautus is betrokken bij tal van sociale projecten en initiatieven. In de afgelopen maanden kreeg ik de kans om deel te nemen aan verschillende van deze initiatieven, zoals vrijwilligerswerk en donaties aan lokale goede doelen. Het is geweldig om te zien hoe mijn collega’s zich inzetten om de wereld om ons heen een beetje beter te maken. 

Veel samenwerking en persoonlijke groei
Wat me evenzeer opviel, was de manier waarop collega’s hier samenwerken; een voortdurende uitwisseling van kennis en expertise. Samenwerken met dit team is een waar genoegen, omdat iedereen bereid is om te helpen en te ondersteunen. Er heerst een gevoel van eenheid en saamhorigheid dat de uitdagingen van het werk plezierig maakt.
In deze eerste twee maanden heb ik niet alleen professionele groei ervaren, maar ook persoonlijke groei. Het is inspirerend om te werken voor een bedrijf dat niet alleen streeft naar zakelijk succes, maar ook naar een positieve invloed op de samenleving. Dit heeft mijn passie en toewijding voor mijn werk alleen maar versterkt. Ik kijk vol verwachting uit naar wat de toekomst brengt en ben dankbaar voor deze geweldige start. 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de ervaringen van Anna? Stuur haar gerust een mailtje.

Mail Anna