08-01-2024

Ze hebben wel lef!

Hoe het ging ? Een overrompelende, vliegende start. Terugkijkend zou ik zo mijn eerste werkdag noemen. In de ochtend rechtstreeks van huis met de trein naar ‘Grunn’ voor een eerste opdrachtgesprek. “Ze hebben wel lef bij Nautus”, dacht ik. Maar ik zag de humor er wel van in.

Wat volgde was een mooi en indrukwekkend gesprek bij een kleine gemeente, die bovenmatig veel geteisterd werd door aardbevingen. Als je niet uit Groningen komt weet je eigenlijk niet hoe het daadwerkelijk is, bedacht ik me. De fysieke dan wel sociale problemen die zijn ontstaan, het wantrouwen richting Den Haag en de leegloop van een heel dorp met als gevolg een sterk verminderde sociale cohesie. Probeer díe mensen maar eens te bereiken.
Diezelfde week nog volgde een tweede opdrachtgesprek. Dit keer in de Stopera van Amsterdam. Wat een schitterende locatie. Ik mocht gelijk beginnen in de rol van projectleider. En zo geschiedde!  

Hoe het verliep
Inmiddels ben ik met veel plezier voor de gemeente Amsterdam aan de slag met de aanpak van wachtlijsten in de zorg. De toenemende vergrijzing in combinatie met een tekort aan zorgmedewerkers maakt het een complex vraagstuk waar al met veel betrokken partijen over is nagedacht. Aan mij de taak om dit plan verder tot uitvoering te brengen. 
Al met al een leerzame opdracht die ik aan het einde van de week mag combineren met de Nautus-vrijdag. Een dag die in het teken staat van uitwisseling en nieuwe kennis opdoen. Maar ook van samen lunchen, gezellige teammeetings en afsluitende vrijdagmiddagborrel.   

Hoe ik het komende jaar voor me zie
Ik kijk er naar uit om me bij Nautus verder te ontwikkelen en te verdiepen in het sociale domein. De trainingen op vrijdag zijn daar bij uitstek een hulpmiddel voor. Met mijn eerdere werkzaamheden gericht op de bevordering van vrijwillige inzet probeer ik daarnaast mijn collega’s dit jaar te enthousiasmeren hun steentje bij te dragen tijdens Nautus Doet! Noteren jullie dit vast in de agenda’s collega’s? Op naar een mooi 2024!  

Mail Emma

Ben benieuwd hoe het met Emma Vreugdenhil gaat? Stuur haar gerust een e-mail!

 

Mail Emma