Nautus Lunchbox

'De praktijk van beleid'

Doen we wat we zeggen wat we doen? Na alle voorbereiding, besluitvorming en implementatie is het zover: het nieuwe beleid staat! Maar hoe gaat het nu echt in de praktijk? Hoe ervaren inwoners de uitvoering van het beleid? Klopt het met wat we wilden?

De spiegel van de praktijk
De kracht van beleid wordt natuurlijk bepaald door het beleid zelf, maar misschien nog wel meer door de executie. Is het gelukt om het beleid uit te voeren zoals het bedoeld is? En als dat niet (helemaal) zo is? Lag dat aan het beleid? Aan de implementatie? Of aan het ontbreken van een goede verbetercyclus? Relevant om te weten voordat je begint aan de introductie van nieuw beleid! 

Doe de conformiteitscheck!
De conformiteitscheck is een praktisch hulpmiddel om snel zicht te krijgen op de praktijk van beleid. Een krachtige motor voor uitvoeringskracht en gerichte verbetering en innovatie. Handig om toe te passen in de cyclus van het beleid waar jij verantwoordelijk voor bent.  

Laat ons weten wanneer we langs kunnen komen! 
We vertellen j
ou en je collega’s graag meer over de conformiteitscheck en hoe jij die kunt toepassen in je rol als beleidsadviseur. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of tijdens een teamoverleg. Doen!
 

Wil je hier meer over weten?

Dat kan. Stuur een e-mail naar Saskia Timmer en zij plant graag de lunchbox met je in.

Mail Saskia