Nautus Lunchbox

Jeugdbescherming: het roer moet echt om

Het zal voor jou geen verrassing zijn. De kranten staan er bol van en menig nieuwsuitzending besteedt er aandacht aan: De jeugdbescherming staat er ronduit slecht voor. Wachtlijsten zijn onverantwoord lang. Er wordt slecht samengewerkt door de betrokken organisaties. En de kinderen waar het om gaat zijn de dupe. Er ligt een toekomstscenario, maar de tijd begint nu echt te dringen om dat te vertalen naar de lokale en regionale praktijk.

Hoe organiseer je dat?
Elke gemeente moet aan de slag met het toekomstscenario voor de jeugdbescherming. Het kind en zijn omgeving moet centraal staan. Dát is wat alle betrokkenen bindt en wat iedereen graag wil. Maar hoe doe je dat? Hoe waardeer je het nemen van verantwoordelijkheid in een samenwerking van meerdere organisaties? Hoe ondersteun je vakmanschap en ontwikkel je professionaliteit? En hoe richt je een continue cyclus in, gericht op (samen) leren en verbeteren?

Wetenschap en praktijk benutten
Hoe ziet dat eruit, zo’n leercyclus? Hoe pas je die toe in de lokale en regionale context? Wat komt erbij kijken als je die cyclus goed wil implementeren? Wat zijn de valkuilen en de tips? Inge Busschers deed onderzoek en volgde in dat kader diverse initiatieven. Zij promoveerde met haar onderzoek bij de Universiteit van Amsterdam. En werkte daarna als adviseur en projectleider in het sociaal domein.

Aan de slag!
Inge deelt graag haar kennis en ervaring met jou en je collega’s. Wil je daar meer van weten? Bestel dan deze inspirerende lunchbox met waardevolle inzichten, slimme oplossingen en handige tips om mee aan de slag te gaan in jouw gemeente.

Meer weten?

Wil jij de kennis van wetenschap en praktijk ook toepassen in jouw gemeente? Dat kan. Neem contact op met Inge Busschers en dan plannen we de lunchbox voor jouw gemeente in.

Mail Inge